Hanna och hennes grabbar

Föräldraledig och snart arbetslös

Jag minns inte om jag berättade det här förra veckan så jag skriver om det igen för säkerhets skull.

Idag börjar ju mitt studieuppehåll. Jag njuter ändå lite av att slippa ge mig ut när det snöar så mycket. Det har kommit en hel del under natten och det fortsätter vräka ner. Det tråkiga är att det blåser så mycket samtidigt så det yr åt alla håll och kanter, inte så mysigt när man är ute tänker jag.

Jag ringde min gamla arbetsplats i torsdags. Jag har för mig att jag blev varslad redan i december men min mor var övertygad om att det var januari. Så jag ringde för att höra hur det låg till. Min mor hade rätt. Jag är anställd till och med den 18/1, det vill säga på torsdag. Det betyder att jag antingen väljer att vara utan pengar den här veckan, eller att jag tar föräldraledigt. Jag tar föräldraledigt så får Mikael vara hemma medan Gabriel är på förskolan. Från och med nästa vecka får Mikael också vara på förskolan. Detta för att jag skriver in mig på arbetsförmedlingen på fredag.

Enda anledningen till att jag gör det är för att Mikael ska ha rätten att vara på förskolan, och för att jag ska skydda min SGI. Pengarna bryr jag egentligen mig inte om. Jag får ju inte tjäna för mycket nu fram till juni eftersom jag då blir betalningsskyldig till CSN. Det har ingen utgift jag vill ha. Visst jag kan låta bli att skriva in mig och bara vara hemma, men då riskerar jag som sagt min SGI och det är onödigt.

Tycker systemet är så tråkigt för att man ska få vardagen att fungera. Jag får inte lämna Mikael om jag är föräldraledig för honom. Men för att jag inte ska förlora min SGI måste jag skriva in mig på arbetsförmedlingen, eller vara föräldraledig. Genom att skriva in mig som arbetslös kommer jag ju bara sinka för andra känner jag. Jag kommer ju inte ta något jobb eftersom jag snart ska föda barn, sen vara föräldraledig och sen ska jag börja plugga igen. Jag behöver inget jobb eftersom jag redan har framtiden klar de närmaste 2,5 åren. Synd bara att systemet inte godkänner sådant utan att man måste in i någon form för att visa att man vill göra något.

Jaja, jag tycker synd om de företag som kommer få mina ansökningar, likadant om det är någon som vill att jag skulle bli anställd för att jag har kvalifikationerna, ja då kan de ändå inte anställa mig eftersom jag inte kan jobba ändå. Bra soppa känner jag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.