Hanna och hennes grabbar

Grabbarna säger god morgon

Ja vad säger man? Måndag morgon och vid 6 vaknade dessa charmtroll. Jag brukar säga att det är tur de är söta för de har en tendens att vakna när en annan inte vill. Men idag valde de i alla fall att vara kvar på rummet. Ja alltså Gabriel, Mikael har fortfarande kvar båda långsidorna på spjälsängen. Han lägger bara upp foten när vi kommer in så vi behöver nog inte ta bort den ännu. Det hade varit skönt om vi kunde vänta till åtminstone juni när han fyller 2 år. Men vi får se.

Hur som helst, när jag öppnar dörren sitter Mikael med ryggen mot mig. Gabriel har varit snäll och gett honom ett par bilar så han kan leka med något. Så Mikael satt fint och körde med bilarna mot huvudgaveln. Gabriel däremot hörde att jag öppnade dörren och ställer sig upp supernöjd. Ingen pyjamas på, den har han verkligen bemästrat hur man tar av nu. Det är en sådan helkroppsvariant med dragkedja så det är inget som ska upp över huvudet. Dessutom har han fått för sig att alltid dra av örngottet på sin kudde. Det är något han gjort i ett par veckor.

Det var bara att sätta igång morgonen. Idag är ju första morgonen på hur det kommande året kommer se ut – jag går upp och tar grabbarna. Byter blöja och till kläder. Ner för trappen och fixa frukost. Idag är vi hemma, men imorgon ska Gabriel till förskolan. Mikael får vara hemma med mig. Sen fortsätter det så här.

Egentligen kan Jonas hjälpa till de dagar han inte jobbar, men alltså jag vet inte om jag vill det. Han gör inget av det jag gör. Han byter om på dem nere istället för uppe vilket leder till att de kan gå i pyjamas fram till efter lunch. Jag stör mig enormt på detta! Han har dessutom den fula vanan att trycka igång tv:n. Visst det är nyhetsmorgon men Gabriel fick ju ett utbrott här innan när han satt fint i soffan och väntade och jag inte startade tv:n. Den behöver inte vara på nu. Vi ska inte se något nu. Om Gabriel är vaken efter lunch kan jag sätta igång tv:n så han sitter typ stilla och vilar lite, inte annars.

Sådana saker retar mig enormt. Har sagt till Jonas att vi inte ska ha igång tv:n hela dagarna men han startar den ändå. Visst jag vill gärna ligga i soffan på dagen men jag får väl lägga mig på golvet med barnen. Jag kommer få ont men vad ska vi göra nu när jag ska vara hemma liksom?

Men det blev en bra morgon trots allt. Lucas var något irriterad när han satt i köket. Det är jobbigt att Gabriel upprepar sig hela tiden. Men det är ju att Gabriel berättar något för Lucas och det förstår inte Lucas. Så istället blir Lucas tjurig och sen ska han bara fortsätta göra tics och annat för att irritera mig. Så blir jag irriterad och då blir Lucas förbannad. Varje morgon. Det är inte roligt med förändringar när det kommer till Lucas. Han är mer envis än Jonas när det kommer till sådant.

Men morgonen blev bra. Grabbarna kollar på tågen som går på vardagar nu. Det är knappt att man ser dem så som det snöar ute!

Har ni fått någon snö under natten?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.