Hanna och hennes grabbar

Rensat rejält trots kaos

Alltså igår.. jag får panik. Jag kommer dela upp det i två, ett om vad vi gjorde och ett om hur dagen faktiskt var, men det kommer imorgon.

Igår var tanken att Gabriel skulle vara på förskolan och under tiden skulle Mikael vara med oss uppe på övervåningen medan vi plockade. Det blev inte så men det skriver jag mer om i nästa inlägg som sagt. Nu till resultatet åtminstone.

Jonas har i princip tömt sin byrå. Han har lite grejer kvar i de översta lådorna. Där har han samlat massa kartonger från telefoner och dylikt för att ha kvar ifall det skulle bli något fel med nämnda telefon eller något sådant. Så lite sådana grejer är kvar att gå igenom. Jag har tömt min byrå och lagt det jag vill spara i den nya och det som ska kastas/skänkas i olika högar. Men det gjorde jag redan i söndags kväll.

Medan Jonas höll på med byrån, jobbade jag mig runt i förrådet. Den här sidan har ni redan sett. Detta tömde jag förra veckan. Men jag visar bilderna igen ändå bara för att det är kul att se förändringen. Så det som är på den här bilden är ju egentligen redan fixat.

Det ser numera ut så här:

Eftersom vi inte hann med att kolla med far om röret med kablar som sticker ut från väggen, valde vi att vända på det. Så alla kläder som jag hade till vänster om dörren, hänger här nu. Jag har gått igenom allting som var till vänster om dörren, sorterat ut vad som ska sparas, kastas och skänkas. Så det som hänger här är sådant som just nu är för litet men som jag väldigt gärna vill komma i igen då jag köpte mycket av detta precis innan jag blev gravid med Gabriel. I korgarna i stället ligger det mängder med t-tröjor och träningskläder som jag heller inte vill göra mig av med.

Alla väskor från golvet har jag sorterat ut och lagt upp på hyllan för tillfället. Tror inte jag vill ha det så sen men just nu får det helt enkelt vara så tills vi hittat en bättre lösning.

Så här såg det ut till vänster om dörren innan jag började fixa och trixa. Det är alltså alla dessa kläder jag gått igenom, både det som syns här i bild och det som syns i nästa bild där jag tagit ett kort på hyllan över. Hyllan är dock inte tömd ännu för det är lite gardiner och sådär som måste kollas över. Jag vill inte ha dem, men det är inga gardiner som är köpta på Rusta om vi säger så. De är dyra, fina grejer som jag fick efter min moster så vi ska se vad mina kusiner vill att vi göra med det helt enkelt.

Nu ser det ut så här:

BILLY- hyllan är på plats och jag har börjat fylla den med lite grejer. AC och fläkt från sovrummet har flyttat in här och likaså dammsugaren. Smyckesskrinet samt täcket på golvet ska inte vara där men täcket är för tungt för mig att bära, och smyckesskrinet ska jag gå igenom förhoppningsvis imorgon. Likaså den blåa kassen ska gås igenom under resten av veckan.

Så till höger hänger mina kläder som jag vill spara, inne i hörnet har jag ställt in alla kläder vi sparat till Skruttan samt grabbarnas stolar som de inte sitter på utan leker med. AC och fläkt till höger, spjälsängsdelar rakt fram. Kastat ut annat skräp som varit här inne och gått igenom allt som låg på golvet. Det ska in mer grejer här, men jag ska som sagt få bort täcket och smyckesskrinet först, sen ska vi in med lite mer saker innan jag är nöjd.

Innan jag började dra i allting så var det som blir Skruttans rum ett kaos! En resesäng som alltid stod uppfälld, stolar och bord till grabbarna, en garderob med lika mycket saker på den som i den och massa annat skit rent ut sagt. Nu vet ni ju redan att stolarna är borta och i bild ser ni även de lådor med kläder som numera står i förrådet.

Det är fortfarande massa grejer på den lilla byrån men det är något renare nu! Resesängen står i sin väska och det är luftigare i rummet. Här ska ju massor fortfarande göras men ni ser ändå skillnaden? Nästan allt som står på garderoben ska ju slängas och vi kan inte slänga allting på en gång, då blir vårt sopkärl fullt. Sen är det en hel del grejer som ska ut till tippen så vi kan inte slänga det ännu, därför har jag inte börjat gå igenom den delen.

Kassarna till höger på bilden? Ja det är alla kläder som ska skänkas! Vi ska lämna in dem på Kappahl för där får man checkar som tack för att man hjälper till och låter kläderna gå vidare till andra. Så det ska jag göra någon dag framöver också.

Om allt går som det ska, kan jag plocka lite med dessa saker imorgon. Jonas sover ju men grabbarna är i skola och förskola. Jag kan tömma lite, damma lite och plocka undan lite. Kolla vad som är i garderoben och få det fixat och så vidare. Lite sådant småplock. Älskar verkligen att gå och plocka när jag har tiden. Det blir lite åt gången helt enkelt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.