Hanna och hennes grabbar

Tentan kommer jag definitivt få göra om

Alltså jag blir så trött! Det är måndag och jag hatar den här veckan kan jag väl säga.

Igår var vi på IKEA. Jag hade tänkt berätta om det för er också, men nu har min sladd försvunnit! Ni vet den där viktiga som jag måste ha till min telefon, lätt panik nu kan jag lova! Så jag har massor av bilder och kan inte lägga in, men förhoppningen är att jag kan göra det ikväll.

Igår var vi i alla fall i Jönköping, köpte möbler och sen skruvade jag en hel del igår. Medan Jonas la grabbarna var jag lite ironisk och tänkte för mig själv ja det är ju tenta, ska vi sätta upp resesängen för Mikael kommer ju garanterat vakna i vanlig ordning. Jag skrattade åt att jag var så rolig och fortsatte med mitt. När jag äntligen var klar var jag för trött för att engagera mig i resesängen så vi skippade den.

Vad tror ni händer? Någon gång efter midnatt, jag vet inte exakt när, vaknar Mikael. Han vägrar lugna sig. Jonas hämtar honom och de ligger i vår säng, Mikael på Jonas. Mikael är så ledsen så ledsen. Inget hjälper. Vi klappar och smeker honom över ryggen, Jonas gungar honom och allt, men nej. Efter en halvtimme startar Jonas Ipaden, det finns ju inget alternativ. Till slut tystnar Mikael och sitt/ligger över Jonas. Jonas somnar till men jag? Självklart inte. När Jonas till slut går ner för trappen med Mikael vid 4.45 blir det tyst. Då är jag så trött så jag ser dubbelt Jag lyckas somna fastän jag bara har en timme kvar att sova.

Jag sa en timme, men jag sov 2. Så vid 6.45 vaknar jag och har panik. Medan jag gör mig iordning går Jonas ut och skrapar bilen. Jag kommer iväg 11 minuter efter utsatt tid, kör lagligt och får för en gångs skulle parkering precis bredvid skolan. Går in, köper en macka och gör mig redo för en katastroftenta.

Vi diskuterar den lite innan vi går in och sen sitter vi där. Tentan är på 25 frågor, 22 för G och 3 för VG. Vi måste ha alla rätt för att få G. Vi fattade ingenting. Jag var körd. Detta är en tenta i något jag egentligen kan men den här tentan känns som en slasktenta. Vi tar lite från det här och lite från det här och så gör vi något med det typ. Vi kunde bara plugga på det vi fått från föreläsningarna, det vill säga någon annans bilder. Vi måste själv ta anteckningar. Det svåra i det här är att nästan ingen tar anteckningar. Allt som sägs är så galet självklart så man behöver inte skriva mer än det de har på bilderna.

Men vid datorn är jag körd. Och när vi skulle ha alla rätt så bestämde jag mig för att jag får försöka memorera frågorna och så får jag satsa på omtentan. Nu efteråt så vet jag att jag hade ganska många fel. Jag blandade ihop vissa begrepp och mina lärare kommer nog fundera på om jag är riktigt vaken i bollen. Får väl skylla på graviditeten och tröttheten.

Hur som helst, jag och Natalie blev färdiga typ samtidigt så vi satt och snackade efteråt. Alla kommer ju få göra om det här sa vi. Det är helt sjukt vilken märklig tenta och det är ju ingen som kommer få alla rätt. Strax efter kom Jenny och sa exakt samma sak. Vi pratade lite till innan vi beslöt oss för att åka hem.

Väl hemma får vi meddelande från en av våra lärare. Det verkar som det blivit något missförstånd. Det är 70 % av G frågorna som måste vara godkända. WHAT?! Helt plötsligt är det alltså inte 100 % som det sades från början, nu är det en vanlig gräns. Har jag nu misslyckats helt med denna tenta? För jag tog ju mig inte tiden att fundera på om jag kunde skriva något annat, jag skrev verkligen bara det första jag tänkte på.

Så nu sitter jag här hemma, vansinnig rent ut sagt och vet inte hur jag ska lösa det här. Jag kommer alltså få göra om en tenta, som jag egentligen inte hade behövt göra om kanske och jag vet inte när jag får göra den. På grund av detta är inte min första termin avklarad och det gör mig så frustrerad. Det sista jag ska göra har jag redan gjort så det är inget direkt jobb. Ja alltså jag bara kokar inombords.

Så yääy det blir ju roligt framöver. När ska jag kunna plugga till den omtentan? När är den? Kan jag komma åt materialet och så vidare? Ja det är så märkligt alltsammans.

Två tillfällen kvar innan jag kan slappna av och bara skita i allt rent ut sagt. Det här tog verkligen bort all lycka av denna utbildning kan jag säga.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.