Hanna och hennes grabbar

Nyårsafton

Jaha idag är det nyårsafton. I år är det inget roligt att fira alls.

Detta blir den fjärde nyårsaftonen i vårt hus. Den första var vi själva, Jonas, jag och Lucas. Vi tog en promenad, åt tre rätters och hade det så mysigt. Spelade mycket tv-spel minns jag. Året efter var min syster, hennes man och deras ena dotter här. Vi käkade återigen tre rätters och hade det så trevligt. Förra året, när jag för första gången inte var gravid, var min syster här igen samt mina föräldrar. Återigen tre rätters och massa mys.

I år blir det ingenting. Jag har inte tänkt på att fråga någon, det har varit så mycket. Lucas ska vara hemma så det är hela familjen. Eller ja han skulle vara hemma. Vi vet inte om han kommer hem idag. Igår när vi var på kalas hos min syster för Nova som fyllde 13 år, pratade vi inte med varandra. Det var riktigt tryckt stämning. Jag ville inte vara där. Så vi får väl se om han kommer hem eller inte. Jag vill ju det, det är min Lucas, men samtidigt, kommer vi orka? Kommer han få utbrott igen?

Så idag är ingen rolig dag. På menyn är det i alla fall potatisgratäng och fläskytterfilé, vitlöksbröd och kanske sallad. Vet inte om vi har några grönsaker hemma dock. Förrätt? Nej. Efterrätt? Nej. Inget planerat. Smågrabbarna har ju somnat innan det ens är dags för efterrätt så dem behöver vi inte direkt tänka på. Men kommer Lucas hem? I så fall har vi bara glass som alternativ. Kommer han inte hem hade man kunnat göra något annat gott. Men eftersom vi inte vet, kan vi lika gärna strunta i det.

För min del kan vi spendera dagen i soffan. Vi tittar ju på CSI:NY som visas på Viaplay. Jag älskade dessa serier när de gick på tv. Men en efter en har de försvunnit från streamingen. Först försvann CSI när vi tittade på det. Vi bytte till CSI:miami och så försvann det. Och från och med imorgon, dag 1 på det nya året, finns inte CSI:ny längre. Så irriterande! Vi kan se hela CSI:miami på DVD eftersom jag har hela serien hemma. Men CSI:ny har jag bara en säsong till utöver den vi tittar på nu, och i vanliga CSI hann jag inte köpa så många.

CSI har varit vår gemensamma grej. Ett tag tittade vi på 911 Lone star tillsammans. Men Jonas vill aldrig titta, det är två avsnitt här och där. Sen räcker det för honom. Jag å andra sidan vill gärna se så många som möjligt när vi väl kan sitta. Så till slut struntade jag i honom. Jag glömde ju bort vad som hände när vi aldrig tittade. Saken är den att vi vill för mycket. Vi vill titta på serier, Jonas vill hålla på med sin Youtube, och vi vill båda spela. Men vi vill aldrig göra dessa saker samtidigt. När jag vill titta, vill han spela. När jag vill spela kan han tänka sig att titta. Det blir alltid så. Men nu har vi tittat ganska mycket eftersom även denna serie försvinner.

Nyårslöften har jag inga. Ibland tänker jag lite på vad jag skulle kunna förbättra, ibland inte. Till 2024 vill jag försöka landa mer i nuet. Inte tänka bakåt, inte planera framåt. Stanna här och nu, njuta av vår Skruttan som kommer i mars. Kanske fundera ut hur vi ska lösa allt med Lucas. För det kommer bli mycket under 2024. Vi väntar svar från BUP. Han börjar högstadiet och då även ny skola till hösten. Det kommer bli en utmaning! Så jag får nog hålla fast i att ta en dag i taget, leva här och nu. Planera det som måste planeras och sen ta allt annat som det kommer.

Har ni några nyårslöften?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.