Hanna och hennes grabbar

Lite bilder från övervåningen

Ja det är inte många bilder men några blir det i alla fall. Jag var smart nog att komma ihåg sladden så jag kunde koppla in telefonen i datorn. Jag måste ju använda USB. När jag köpte datorn föredrog jag en dator med lite större skärm (15,6″) än att den skulle vara lätt och smidig. Så jag har inte alla fördelar så som alla olika sorters ingångar och sådär. Så den här nya mindre kopplingen som kommer på nya Apple-produkter finns inte på datorn helt enkelt. Och för att klaga lite mer – dom nya apparaterna kommer inte alltid med själva kontakten till elen. De kommer bara med sladden. Min senaste telefon var det så med, samt min klocka. Lucas fick allt till sin iPad. Men det gör ju att jag kör med min gamla laddsladd och då behöver jag ha den på samma ställe jämt så jag inte tappar bort den. Men för ögonblicket gjorde jag ett undantag.

Hur som helst. Detta gjorde jag ju för att kunna lägga in några av de bilder jag tagit på Skruttans rum. Det är faktiskt de enda bilderna jag tagit. Men jag tänker att jag lägger upp dem och sen när jag tagit nya får jag gör det igen. Det är ju ändå flera delar av övervåningen som kommer påverkas och jag har inte lust att lägga in 15-20 bilder i samma inlägg, det hinner jag helt enkelt inte.

Första bilden: ni ser till vänster i bilden vår hall på ovanvåningen. När vi flyttade in här så var detta rum brunt. En ljusare och en mörkare. Det var ett mörkt och tråkigt rum men Lucas valde att ha detta som sitt. Vi målade om det i två grå/blåa nyanser samt måla om listerna vita. Ni ser i den delen av hallen som visas att övriga lister är brunbetsade. När Lucas fick rummet gjort fick han även nytt golv. Men nu har han bytt rum så detta rum var fram till förra våren eller något sådant att vi har två rum som bara används nattetid. Eftersom detta är på översta våningen och den bara innehåller sovrum, spenderade vi ju aldrig någon tid här. Så vi flyttade in Mikael i Gabriels rum. Det är någon kvadrat större än detta rummet och det blev kanonbra. Visst väcker de varandra på morgonen, men jag gissar att Gabriel hade väckt Mikael ändå eftersom han kan kliva ur sin säng när han vill.

Hur som helst, Mikael flyttade ut och jag flyttade in. Här har ni min lilla hörna. Jag har suttit här och skrivit hemtenta och gått igenom föreläsningar, spelat lite spel och skrivit mina ord till duggorna. Nu blir det en paus i allt det och detta ska alltså flyttas ut. Troligtvis kommer Skruttans spjälsäng hamna här sen. Spjälsängen går precis in i denna glugg och vi har en kontakt så vi kan ha en högtalare så vi hör henne. Visst hon kommer inte sova här direkt, fast samtidigt kommer hon det. Det kommer vara svårt att ha henne sovande nere bland grabbarna på dagarna och de dagar Jonas jobbar behöver han ju sova. Så lite vilostunder kommer det nog bli här inne ganska snart efter hon blivit född. Men vi får se. Det var ju just av den anledningen som Mikael hade detta rummet först – han behövde sova dagtid och lite fler gånger än Gabriel så vi hade hans säng här också.

På denna bild har jag bara vridit på kroppen. Här ser ni delen som blivit en förvaringsdel. Längst fram i bild har vi grabbarnas bord. Det och de två stolarna, till höger i bild, köpte vi för några månader sen för att de skulle ha något att sitta vid och leka. Det slutade med att de drar runt stolarna över hela våningen så vi flyttade upp allting hit. Det hjälpte inte då de drog runt stolarna på morgonen och förde ett väldans oljud. Så de hamnade här inne och här inne går de faktiskt inte in för att hämta saker konstigt nog. Bordet har jag redan flyttat på, det står nu inne i grabbarnas rum. Förhoppningsvis kommer de varken klättra eller flytta på det.

Resesängen som står uppställd har stått ganska länge. Det är för att Mikael ibland vaknar på nätterna och ställer till ofog. Han har någon form av nattskräck eller liknande så det går inte få honom lugn. Då brukar vi lägga in honom här och vänta tills han lugnat ner sig. Oftast har han somnat om i denna säng istället och har sovit till morgonen. Senast detta hände var såklart när jag hade tenta. Men det löste sig och jag lyckades ju med tentan så jag ska inte klaga.

Det står även en fåtölj. Den köpte vi till att kunna sitta och gosa eller mata Gabriel i när han föddes. Den är både välanvänd och inte. Vi använde den en hel del i början för att få lugn och ro vid matning, samt när jag försökte läsa böcker för Gabriel. Sen flyttade vi stolen till detta rum och skulle göra samma sak för Mikael men det var svårare. Jag tänkte att denna fåtölj kommer få stå kvar här inne men den ska såklart flyttas, eller om den kommer få stå så här lite i mitten. Då är det nära till spjälsängen och man behöver inte gå över hela rummet, vi får se hur vi gör helt enkelt.

Längst bak i bild intill väggen står en vagga. Den fick vi av Jonas syster när vi väntade Gabriel. Den kommer stå inne i vårt rum så vi har en plats för Skruttan även där inne. Självklart kommer vi även ha ett babynest som vi kan ha i sängen. Men de har sovit olika länge i babynestet. Gabriel hamnade i vaggan tidigt. Då hade vi en smalare säng. Mikael fick ligga några veckor längre mellan oss men sen hamnade han också i vaggan. Så vi får se hur länge Skruttan får stanna i vår säng.

Ni kan också se en blå garderob. Den köpte jag till Lucas en gång i tiden. I vår lägenhet hade han ingen garderob så jag köpte denna som var helt perfekt till honom. Vi har lagt ut den i omgångar på loppis men aldrig fått den såld. Den blev användbar nu igen när barnen kom. Så i denna garderob är det blandat med kläder. Dels är det kläder som är för små för grabbarna, men det finns också kläder som passar Mikael som vi aldrig hinner använda för han har så mycket kläder så dessa som är ”reserv” blir aldrig använt.

Sist men inte minst ser ni en trave lådor staplade på varandra samt en kartong. I kartongen är det kläder som jag valt ut för att lägga till försäljning. I lådorna är det kläder som Skruttan kommer ärva. Det är allt ifrån 50-80 i dessa lådor. Mikael använder fortfarande 86 litegrann så dessa kläder har inte hamnat här än.

VI fortsätter med förvaringen. Nu har jag återigen bara vridit mig om. Så rummet är inte jättestort men fullt dugligt som sovrum till ett barn. Här har ni i alla fall vår dammsugare och vår huvudgavel till sängen. Det ligger en röd kasse i hörnet också. Det är kläder som också ska säljas eller skänkas. Vi får se vilket det blir. Men så här ska det ju såklart inte se ut sen. Dammsugaren ska bort och vi måste fundera ut vad vi ska göra med vår huvudgavel. Jag vill använda den för det är så snyggt, men eftersom vi har snedtak måste vi ändra om i sovrummet. Vi måste bygga en låda som jag säger och ställa bakom sängen. Då kommer sängen ut mer i rummet och vi kan använda denna gavel. Men vi kommer inte till skott för vi vet inte hur vi ska bygga den. Dessutom är det eluttag som kommer döljas och grejer med och det vill vi inte. Så vi har helt enkelt inte listat ut hur vi ska göra.

Sist men inte minst har vi Skruttans garderob. Här är alla kläder vi har i storlek 50. Några är 50/56 men jag började lägga fram den minsta storleken. Ville egentligen bara se hur det ser ut. Den blåa jackan och de randiga byxorna fick jag när Lucas var nyfödd. Det fick jag från min älskade moster som idag inte finns med oss. Sen är det ett gäng overaller som vi köpt till smågrabbarna och några koftor. En klänning till vänster som jag fick av en klasskamrat, så snällt! Överst på bilderna ligger det som vi köpt nytt till Skruttan, under dessa kläder ligger ju det som vi haft kvar sen tidigare. Självklart ska hon dessutom få en egen filt och jag kunde inte låta bli att köpa denna igelkott för jag tyckte den var så söt! Och nappar. Man vet aldrig om man kommer behöva dem men de var billigare i Ullared än här hemma.

Ni ser även till vänster att det står en vit garderob där. Den står ju helt fel idag. Den ska stå mot väggen bakom denna garderob men där står för ögonblicket vår lilla gran. Men det kommer komma bilder på detta med. Så ni får se hur det ändras om när det är jul och inte tänker jag.

Men här har ni de första bilderna. Så detta rum ska jag gå och plocka i fram över. Jag kommer inte jättemycket längre nu eftersom jag behöver bli av med grejer som ska in i det som blir ett litet förråd här uppe, men vi ska till IKEA som sagt om knappt två veckor. Efter det kan jag fixa och trixa. Då har jag även påbörjat mitt uppehåll så då är jag hemma alla dagar i veckan och kan pyssla med det här när grabbarna är på förskolan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.