Hanna och hennes grabbar

Hitta rätt i plockandet

Idag har jag funderat mer och mer på mitt plockande här uppe och jag tror jag kommit fram till någon form av lösning. Jag kan återigen inte lägga upp bilder för jag har inte löst det med appen ännu, och jag har ingen sladd till telefonen som passar i datorn här, så ett text inlägg igen tyvärr. Men jag tar bilder på allt så ni får se före och efter lite senare.

Jag tror jag nämnt det tidigare, men jag säger det igen ifall det var längesedan. Här uppe på övervåningen har vi tre sovrum, en toalett, hall och en liten walk-in-closet. Den används dock som ett mindre förråd skulle jag vilja påstå eftersom den är lite otymplig. Det är alltså ett utrymme i snedtaket, de förra ägarna har satt in två hyllor, samt en stång under att hänga kläder på. Det är allt. Jag hade mina kläder där inne till en början eftersom jag har mer kläder än Jonas, men det är inte hållbart så som det ser ut där inne idag. Man använder inte utrymmet alls känns det som.

Jag har sagt i strax ett år, om inte mer, att vi ska göra iordning. Det är bättre att vi använder det som ett förråd istället för att ha kläder där. Så vi bestämde att vi skulle rulla in vår portabla AC där efter sommaren och även dammsugaren. Men dessa står kvar i sovrummet. Nu när jag gått och kikat lite här och där inser jag att det skulle vara så bra att ha det som ett förråd för grejerna här uppe. Om vi tar bort hyllorna och stängerna som är där nu, kan vi istället på ena sidan sätta in en BILLY från IKEA i modell lägre. Där kan vi sen förvara prydnadssaker som vi har här uppe. Ni vet, lamporna vi tar väck när stakarna kommer fram vid jul, krukor som inte används och så vidare. Vidare ställer vi in dammsugare och den portabla AC:n när det inte används för att få det lite mer rent på resten av våningen. Nu när vi har en gran vid trappen har vi flyttat på en byrå. Den står enormt mycket i vägen för tillfället men jag hade ingen annan lösning, den kan vi ställa in där när granen är uppe.

Vi ska till Jönköping om två veckor. Eller ja jag ska upp tre dagar. Två dagar för tenta och dugga, en dag för omtenta. Men omtentan gör jag klart på ungefär 10 minuter så istället för att åka fram och tillbaka, åker vi hela familjen. Vi tar en vända till Leos lekland och sen åker vi till IKEA för lunch och lite inköp. Vi skulle bara köpa täcke och kudde till Gabriel. Han får sin junior säng på sin 3-års dag. Vi ska även se om vi hittar några mysiga sängkläder till honom. Sen blir det troligtvis en BILLY inköpt samt en byrå till oss att ha i sovrummet. När den är köpt kan vi göra iordning det sista i sovrummet, bli av med de gamla byråerna och kanske få in mitt skrivbord där. Annars säljer vi det. När BILLYn är på plats kan vi sen utnyttja den som sagt till att förvara sådant som inte ska stå framme just nu men ändå vara på övervåningen.

Så nu får jag ha lite is i magen, plocka undan mina kläder som fortfarande hänger kvar i det som blir förråd och sen kan vi börja göra iordning. Tänk, om detta fungerar, vilket jag hoppas, ja då är vårt sovrum typ färdigt efter detta, likaså förrådet och Skruttans rum. Sen ska vi bara bestämma vad vi ska göra med garderoberna och det till barnen, hur ska vi lägga upp det med kläder och så vidare. Men det tar vi när vi kommit vidare.

Med andar ord behöver jag verkligen inte tänka på detta mer. Nu kan jag ta det lugnt med plockandet. Jag ska dammsuga imorgon sen har jag städat hela övervåningen. Ja och så toaletten med förstås.

Imorgon är det nyårsafton. Jag ser inte fram emot den i år. Vi har inga planer, knappt köpt hem mat eller ens är sugna på att fira. Hade vi inte haft smågrabbarna så hade jag kunnat ligga i soffan hela dagen. Men det går ju inte. Jaja, vi får se vad som händer under morgondagen. Den blir säkert tråkig, men man vet aldrig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.