Hanna och hennes grabbar

Kategori 4:an

Nu kan jag äntligen avslöja det som knappt någon vetat, vi ska få en bebis till!

Vi fick ett plus på stickan redan i somras så vi har faktiskt kommit så långt som vecka 28+5 i skrivande stund, inte ens 90 dagar kvar. Bebisen är beräknad till den 22 mars och jag hoppas innerligt hon stannar där hon är till dess. Ja jag skriver hon, för på rutinultraljudet sa man att det skulle vara väldigt förvånande om det kom en kille.

Vi är så glada och tacksamma för att vi fått möjligheten att få ett barn till. Men jag ska vara helt ärlig, jag har tvekat många gånger. Vad händer med min utbildning? Kommer jag hoppa på den igen? Det jag lärt mig denna termin, kommer det finnas kvar? Alla jag lärt känna, dom kommer jag ju sakna för nu blir det ju en helt ny klass. Min ”frihet” i att studera och inte vara mamma på heltid försvinner för att vara hemma ett helt år igen.

Så sen dagen jag fick plus på stickan har jag varit glad, ledsen, överlycklig, förtvivlad, velat ge upp och sen bestämt mig för att visa alla. Så mycket känslor som jag inte var beredd på.

Så för att förtydliga, jag läser klart min termin i skolan nu, den pågår till fredagen v2 2024. Efter det tar jag en paus till v3 2025 och påbörjar mina studier igen tillsammans med den gruppen som drar igång hösten 2024. Med andra ord kommer jag få en helt ny klass och mina studier blir klara ett år senare än planerat.

Ni som varit med ett tag vet att Mikael kom tidigt och att vattnet gick ännu tidigare. På grund av detta går jag på några extra kontroller för att se så allting fungerar. Jag lämnar urinprov minst en gång i månaden sen en tid tillbaka för att säkerställa så jag inte har någon infektion eller liknande där nere som kan påverka att förlossningen startar tidigt.

Jag har under sommaren och hösten här skrivit om graviditeten och taggat alla inlägg med kategori ”4:an”. Så vill ni läsa om min resa är det bara att gå in på den kategorin så får ni allt. Där berättar jag om hur vi avslöjade allt för hela familjen förra helgen, ja för det är ju ingen som vetat om detta. Lucas, mormor och morfar fick veta det förra fredagen då vi firade jul med Lucas. Resten av min familj fick veta det på julafton och Jonas familj fick veta det på juldagen. Alla inlägg om detta är inte skrivna än, har liksom inte hunnit. Men det kommer innan året är slut. Igår berättade vi för de sista som fick veta det innan vi väljer att gå ut med allting i sociala medier.

Jag trodde jag hade fler bilder på datorn men det hade jag inte så ni får se det jag köpt istället. I Ullared köpte jag två bodys, ett par byxor och en pyjamas. Jag vill alltid köpa något till varje bebis som är ”deras”. Vi har ju sparat allting efter grabbarna så vi har kläder så det både räcker och blir över! Jag köpte även ett set med body och byxa nu på mellandagsrean men det hade jag ingen bild på just nu tyvärr. Köpt lite nappar och några dreglisar också. Vi hittade en urgullig igelkott att gosa med på H&M när vi var ute så den köpte vi också. Det sista vi ska införskaffa är ett nytt babynest. Mikael var ju en riktig kräkmaskin och det går inte tvätta det nestet då madrassen i det har torkat så den smular sönder när man försöker öppna och ta ut den. Så vi köper min väns nest istället och så var det fixat.

 

 

 

Vi köpte även en ny mössa och en filt till henne på Kappahl för några veckor sen. De hade för en gångs skull kampanj på Newbie som är så fina grejer så vi handlade och fick rabatt. Nu ska vi inte handla mer har jag bestämt.

Eftersom jag vet hur det gick senast och vattnet gick för tidigt, kommer jag redan nu sätta igång och börja packa skötväskan till BB. Jag kommer även börja boa in mig redan nu. Mitt kontor ska bli hennes rum, även om hon kommer sova inne hos oss den första tiden. Men hon måste även sova i sitt egna rum redan från början eftersom Jonas kommer sova på dagarna ett tag till. Så vi måste ändå ha en säng någon annanstans än sovrummet. Så det kommer bli följande: vaggan vi fick av Jonas syster kommer stå i vårt sovrum. Hon kommer till en början sova mellan oss i sängen i sitt nest, det har även de andra gjort. När Jonas är hemma och sover på förmiddagen, kommer hon ligga i sin spjälsäng i sitt sovrum. Detta gjorde vi med både Gabriel och Mikael, eftersom Jonas jobbade ständig natt då. Vi köper ingen ny spjälsäng utan Gabriel kommer få sin juniorsäng och skruttan kommer få hans spjälsäng. Vi får se när vi gör detta bytet, jag vill egentligen vänta till dagen han fyller två år, men det kanske blir tidigare, vi får se.

Men nu är jag glad att vi kan berätta detta även här, det har varit lite knepigt att lägga vissa inlägg i ”utkast” och vissa ska läggas ut direkt. Vad kan jag skriva och inte skriva i varje inlägg och så vidare. Mycket att hålla koll på. Och det har varit svårt att vara tyst vissa gånger. Men vi lyckades!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.