Hanna och hennes grabbar

Kanske går ändå

Mikael somnade till slut igår. Först satt han bara upp, vägrade inse att det var kväll. Men han var lugn. Efter ett tag kände jag hur han slappande av och till slut la sig mot min höft då jag låg på sidan. Där somnade han. Jag försökte lägga honom ner istället, så jag skulle kunna röra mig över huvud taget men icke. Han vaknade och vägrade ligga mot kuddarna. Han skulle ligga mot mig.

Efter ett tag somnade han om men denna gång lyckades han somna mer mot min rygg så när han rörde sig lite i sömnen, låg han strax raklång på sängen med sina tassar in i min rygg. Jag gick upp, öppnade sovrumsdörren så ljuset kom in och sen lyfte jag försiktigt upp honom. Han sov vidare. Jag la honom i hans säng och smög ut igen. Ingen reaktion. Gick på toa och la mig i min säng igen.

Efter en liten stund insåg jag att han fortsatte sova så jag la mig till rätta och somnade. Flera gånger under natten vaknade jag i panik över att jag försovit mig. Inte hört klockan och att Jonas var sen hem från jobbet. Men varje gång kunde jag somna om. Tur det!

Men strax efter 5.30 vaknar jag av dunkande i väggen. Gabriel har vaknat. Den grabben kan verkligen inte ta en lugn morgon. Det är fullt ös direkt. Han låg och babblade och sparkade runt. Tänkte att Mikael får gärna sova en stund till men icke. Sen hör jag hur han leker med taklampan. Jag blir så irriterad! Just nu önskar jag att alla knappar satt så mycket högre upp för Gabriel är på dom hela tiden. Mikael når numera också upp så han kan ju trycka en gång på knappen, vilket antingen gör att han tänder eller släcker beroende på vilket rum han är i. Sjukt irriterande och jag hatar det verkligen.

Ibland har Gabriel gått tyst från deras rum till vårt rum och sen får vi en chock när han han tänder lampan och är skitnöjd, en annan funderar ju på varför man har lampor över huvudet taget. Här uppe funderar jag starkt på att skruva ut glödlamporna i vårt rum och deras rum. Vi får se hur det blir med det. Men fruktansvärt är det i alla fall.

Jonas har åtminstone tagit grabbarna till förskolan nu. Inga overaller, det räcker med regnställ nu. Synd att alla snö smälte bort. Enda fördelen är att vägarna är gång- och körbara igen. Får vi snö igen nu innan jul vore det ju toppen om kommunen kunde engagera sig lite i sin plogning, men det är nog för mycket begärt tror jag. Det har ändå varit bättre i år, eller ja bättre och bättre. De tog ”vår sida” av vägen så den var ren i alla fall. De var snabba i början på att ta cykelvägar och liknande så alla kunde ta sig fram så som de ville. Sen när andra smockan kom var det kört. Då hade de glömt precis allting. Trots att det var många mer centimeter än de kräver för att de ska ploga, fick folk ta sig fram i djup snö, både på väg och gångväg. Stora vallar gjordes vid alla övergångsställen, min enda tanke där är hur ska alla som är låsta till rullstol ta sig fram? De med rullator eller barnvagn? Vi kom ju inte ut för att de inte plogade ordentligt. Vi skulle gå till stan vet jag en dag, men det fick vi skippa för vi ville inte dra vagn i flera centimeters djup snö. Det var horribelt.

Men nu ska jag sluta klaga, äta någon form av frukost och sen ska jag sätta igång med mitt pluggande. Om jag startar direkt nu på morgonen kommer jag kanske igenom en del av det innan min hjärna lägger av och behöver sova. Måste ta varje minut nu till att plugga, jag tror ju inte jag klarar delen med prefix/suffix men jag måste ju försöka. Får jag in lite fler prefix i hjärnan så kanske det går, jag har några som jag inte vet vilken som är vilken. Kanske inte så konstigt, ibland skiljer det bara en bokstav. Hur lätt är det då att komma ihåg vilken som är vilken?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.