Hanna och hennes grabbar

Varför röjer man inte snön?

Jag blir så trött, varenda år är det samma sak. Nu är det fjärde vintern vi bor i huset och snöröjningen är katastrofal.

Kommunen säger att de prioriterar gång- och cykelvägar och visst är det bra. När det kommit 4 cm snö så ger de sig ut och plöjer dessa. Vägarna tar de först vid 7 cm. Jag kan någonstans köpa dessa regler.

Men idag har de snöat nästan konstant. Och vingar knappt sett en enda plog. Visst, att ploga när det vräker ner är ju knappt nödvändigt kanske, men vi som bor vid en trafikerad väg inne i stan, både av bilar och cyklar, ja då ser man hur dåligt de plogar.

Från cirka klockan 13 och framåt har cyklarna kommit susandes ute på gatan, för det är för mycket snö på cykelvägen. Sedan klockan 18 ungefär har de knappt åkt en bil på samma gata, men fortfarande ingen plog.

Nu är klockan 23.35 och inte en enda plog har kört förbi. Vi har till och med ställt vår bil i vår carport för att de verkligen ska komma åt hela vår gata.

Förra året blev vår gata katastrof. Vår bil stod på baksidan en hel vecka och det var så mycket snö! Ingen plogade. De plogade vår gata fast andra sidan, där var de jättefint, men ingenting togs på vår sida av gatan. När vi väl ställde bilen på framsidan, gissa vad som händer? Plogen kommer! Resultatet av vår gata förra vintern? Ja de var så mycket snö som var packat mot trottoaren att våra bilar hamnade längre och längre ut i gatan, vilket gjorde att korsningen blev smalare. För att inte tala om att när de väl försökte ploga den hårt packade snön, hackade de bara i massan och det blev så guppigt! De gick knappt köra.

Vi måste ha vår bil på framsidan för barnens skull. Det är för långt ett gå runt hela huset, plus fyra hus till, plus gräsmattan och allt som är på baksidan. Det går helt enkelt inte. Så vi måste ha den på framsidan när barnen åker med, vilket de gör i princip dagligen.

Vi var ute och gick tidigare idag, och redan när vi var på väg hem började det bli jobbigt att gå i den allt mer djupa snön med barnvagn. Varför kan kommunen aldrig få till detta med snöröjning?

Jag har flera vänner som berättat hur deras familj har plogat i alla år. Då har de jouren på vägarna runt sitt boende. De ger sig ut när de kräksnöar för de vet att det kommer bli för mycket. Men inne i stan? Nej ingenting.

Jag ställer på riktigt frågan – hur tänker man?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.