Hanna och hennes grabbar

Snö!

Hörni, det snöar! Jag blir på riktigt lycklig när jag ser hur snön lyser upp den mörka vardagen nu. När jag går till bussen som tar mig till skolan är det kolsvart ute. Det är så tråkigt. Och ofta åker jag hem så pass sent att det börjat skymma, ännu värre! Jag får aldrig se något ljus känns det som. Så nu när snön faktiskt anlänt, och ligger kvar, är jag så lycklig!

Det har gått en vecka sen senast jag skrev. Fy vad mycket som händer runt omkring just nu, vet inte hur jag ska hinna med allting! Igår insåg jag att om tre veckor har vi vår sista tenta innan jul, sen är det ”jullov”. Med andra ord är det inte alls långt kvar, hur hände det här?! Jag började ju nyss! 

I torsdags åkte Emelie och jag till Ullared. Oj så skoj! Vi tjötade och tjötade hela vägen dit. Emelie har jobbat så galet mycket dom senaste månaderna och jag fokuserar så mycket på skolan, så vi har inte hunnit ses så mycket. Visst ses vi på quizkvällarna, men det är i princip det enda och då hinner vi ju inte prata, då ska vi ju lyssna på musik och svara på frågor. Nu fick vi drygt 2,5 timme med varandra där vi pratade om allt vi behövde – jag pratade mest om plugget och hur kaosartat allting är hela tiden.

Jag brände en helt normal siffra inne på Ge-Kås, strax över 6000kr. Men nu är alla julklappar (förutom en) färdiga till småbarnen. Lucas köpte jag inga julklappar till eftersom han ska få en enda julklapp i år som är betydligt dyrare. Jag hittade ett par julklappar till Jonas också så jag är så nöjd! Lite kläder till smågrabbarna och ett par tunikor till mig. Hittade även en födelsedagspresent till Gabriel med så även där har jag påbörjat lite. 

Jag tror dock att både Emelie och jag blev lyckligast av att komma upp i restaurangen. Hon längtade efter kåldolmar och jag ville ha panerad rödspätta. Vi blev inte missnöjda kan jag säga. Varje gång vi åker till Ge-Kås äter vi i restaurangen. Det är verkligen så himla god mat där. 

Emelie och jag kom hem två minuter innan Jonas kollega kom för att hämta honom. Så det blev lite stimmigt eftersom en av Jonas julklappar låg överst i en kasse. Men Emelie hann gömma den. När Jonas åkt till jobbet började jag bära upp allt till mellanplan. Emelie åkte hem för mor var hos mig. Vi visste ju inte om vi skulle hinna hem så hon fick komma in för säkerhets skull. Så redan första kvällen fick hon se våra inköp. Det är ju tur att smågrabbarna är så pass små, de fattade ju ingenting av dessa gula kassar. Så deras julklappar låg i en kasse på bordet fram till det att de skulle nattas. Först efter det satte jag igång med inslagningen. Jag var trött men ville verkligen få det gjort. Hatar att känna stressen att de finns massor av julklappar som inte är inslagna. Plus att några grejer även var till Jonas. 

Så alla paketen, förutom fyra stycken som är lite otympliga och behöver kartonger, blev inslagna och sen kraschade jag. Jag gick och la mig och jag tror jag somnade innan mitt huvud nådde kudden.

Helgen sen var katastrof kan jag ärligt säga. Jag fick plugga på fredagen, men eftersom Mikael var vaken ett par gånger blev det svårt att koncentrera sig. Jonas jobbade fredagskvällen också och på lördagen åkte han iväg med jobbet för att komma hem på söndagen. Tur nog kunde mor tar barnen ett par timmar på lördagen så jag åtminstone fick lite tid till plugg. 

Det är verkligen svårt att plugga just nu. Eftersom Jonas jobbar som han gör, missar jag lite pluggtimmar i veckan, om jag inte flyr hemmet de dagar han är hemma vill säga. Men det vill man ju inte heller riktigt. Får se hur jag löser de här sista veckorna nu, vill hinna bli klar med alla delar åtminstone. Jag vet att jag har två moment på tentan att göra om, men det visste jag ju redan när jag lämnade in tentan. Jag kunde helt enkelt inte de momenten. Nu när jag vet hur man skulle göra, ja då var det ju inte så svårt, jag kunde dem men jag låste mig vid andra funktioner och tänkte inte alls på att det finns andra sätt. Så jag är absolut nöjd med att det bara är två moment att göra, och inte flera som jag faktiskt trodde. 

I måndags började den första snön verkligen lägga sig här i stan. Så mysigt! Jag traskade iväg till skolan med gott mod. Det var mer snö i Nässjö och lite mindre i Jönköping. Måndagen spenderade jag med min grupp, den är så härlig! Vi är fyra tjejer, jag och L var i samma grupp senast och jag tycker absolut att hon gör ett bra jobb. Hon är som jag, lite förvirrad men det löser sig till slut. M och E har jag inte jobbat så mycket, eller pratat så mycket med tidigare, men jag gillar dom skarpt. De har smarta inputs kring frågorna och vi jobbar verkligen ihop. Känns så skönt att ha en fungerande grupp! Sen att vi gör lite för många sidospår så allting tar lite för långt tid är ju en annan sak, men vi har kul! I måndags fick vi dessutom resultatet på tentan så det gjorde ju att vi spårade iväg väldigt mycket på helt andra saker. 

Igår tisdag snöade det i princip hela dagen. Så mysigt. När jag traskade på gatorna i Jönköping nynnade jag på hej mitt vinterland och njöt av hur fint det var överallt. Butikerna har börjat julpynta och sätta upp lampor utanför butikerna, kommunen har satt upp sin julbelysning. Det är så mysigt! Jag älskar verkligen julen! 

Vi hade dugga i vanlig ordning och jag var grymt säker på mig själv när det kom till orden. Prefix/suffix var det värre med men så är det alltid. Jag gjorde även om den dugga jag inte klarade sist. Jag gjorde ju en extra dugga eftersom jag var sjuk en tisdag och jag klarade inte den förra gången så jag gjorde om den även denna vecka. Den var jag så osäker på! Jag kunde orden jag kunde förra veckan, men sen kunde jag inte mer. Vi hade även genomgång av tentan vi ska ha om tre veckor, jag är lite nervös faktiskt. En del kommer jag klara utan större problem tror jag, men en del är jag så osäker på! Det är just prefix/suffix. Har så svårt att lära mig orden och var de är delade och allt sådant, jag blir liksom blank i huvudet när jag väl sitter där. 

Efteråt tänkte vi i gruppen sitta lite med grupparbete men M hade varit så duktig och gjort klart en del så vi bestämde att vi tar helg. Vi hade tänkt träffas idag onsdag men vi ska göra ett quiz som ska in idag och det är individuellt. Efter det skulle vi sätta oss med grupparbete, men eftersom vi inte vet hur lång tid det tar att göra detta quiz, ja då är det svårt att veta hur länge man blir kvar i Jönköping. Så vi sa att vi stannar hemma och jobbar med det vi kan. Så jag tog ett tidigt tåg hem med Jenny och Jessika och sen blev jag sittande i Nässjö en timme. Men en bagel på Espressohouse och lite plugg gjorde att tiden gick.

Eftersom det snöat fick Lucas gå ut och skotta när jag kom hem. Eftersom vi har en trottoar utanför huset är det viktigt att vi skottar åtminstone den med tanke på alla som går utanför huset. Det är en del äldre som bor runt omkring så för deras skull om inte annat. Självklart fick han publik i form av sina bröder! Lucas är så duktig när han hjälper till med sådana saker. Han kan när han vill och han gillar att skotta så då får han göra det. Och han är duktig! Jag tänkte att han kommer få göra det igen för det snöade hela dagen igår men det var så små flingor att det knappt syntes ens i dag på morgonen så det var skönt att han inte behövde göra om allting direkt. Förra vintern kom jag ihåg att det hade snöat hela natten så Jonas fick skotta i stället för Lucas. Det var helt enkelt för mycket snö för att han skulle orka. 

På måndag ska jag till BHV med Mikael. Den lille fisen ska ha 18 månaders-kontroll och vaccin. Och kolla bilden! Han ska minsann klättra ner för trappen själv också nu! Han klättrar inte hela trappen och det går absolut inte snabbt, men han försöker åtminstone. Och största lyckan – Gabriel har börjat ljuda ord! Han säger numera ”hej å” när vi går och vinkar glatt. Det är inte  ”mamamamamama” eller ”papapapapa” när han ska prata till oss utan mer ”mamma” och ”pappa”. Äntligen börjar det släppa för honom! Visst det har bara börjat så det är en bit kvar, men han är på väg! Äntligen! Jag har varit så orolig för hans språk men nu kommer det förhoppningsvis igång. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.