Hanna och hennes grabbar

Mysmiddag och lekparken

Nu skriver jag vid datorn och kan åtminstone lägga in bilder, men det tar på tok för lång tid att ladda över bilderna på det här viset, så det får bli bilderna från helgen endast. Hoppas appen fungerar för mig snart så jag kan lägga in lite andra bilder som jag verkligen gillar.

I lördags fyllde i alla fall min man år. Jag gjorde en smörgåstårta. Det är egentligen himla enkelt, varför väljer man så ofta att köpa när det är så enkelt?

Den smörgåstårtan jag gör är ett recept från kardemummagumman. Googla så finner ni henne. Det är ett smidigt recept. Det är fyra lager bröd och i de tre lagren som innehåller röran, har samma röra på alla. Röran består av kokta ägg, skinka, rödlök och purjolök som blandas med creme fraiche, majonnäs, färskost och chilisås. Allt detta gjorde jag i fredags eftermiddag för att få brödet att suga åt sig alla smaker.

På lördagen innan våra gäster kom gjorde jag klart resten. Då blandade jag creme fraiche, majonnäs och färskost. Det spacklar jag hela tårta med – överdelen och alla kanterna. Sen var det dags att garnera med allt gott. Jag köper alltid färdigskivad ost och rökt skinka. Jag kokade ägg och delade både dom och tomaterna i klyftor. Vi köpte även räkor. Denna gång valde jag att lägga räkorna i en ram runt hela tårtan, tycker det är så svårt att garnera! Men då fick jag en ram och valde att rulla ihop ost och skinka och lägga så tätt som möjligt för att täcka så mycket som möjligt. Sen la jag ägg och tomater där det fanns plats helt enkelt. Överst la jag lite timjan och runt om hela tårtan på kanterna hade jag gurkskivor. Blev ändå väldigt nöjd.

Jag har två olika skärbrädor jag använder när jag gör smörgåstårta. Inte för att skära på utan för att servera på. Beroende på i vilket sällskap det är, klär jag den med plastfolie och aluminiumfolie. Denna gång blev det bara plast, inte för att skydda skärbrädan, den är ju gjord för just de här sakerna, däremot för att det skulle vara lättare att få av brödet. Gästerna var nöjda med tårtan, så även jag och Jonas. Jag har gjort smörgåstårtan en gång tidigare så det är så roligt att testa lite olika garneringsversioner.

 

Jonas fyllde 39. Han har egentligen aldrig velat bli firad men mina föräldrar får komma och äta tillsammans med oss, och de brukar ge en liten

present. Denna gång fick han kaffekoppar till den servis vi samlar på. Vi har dessutom sagt nej till blommor, visst är det fint med snittblommor, men jag tycker det är onödigt att lägga pengar på något som snart kommer vissna. Så mor köpte monster och choklad till Jonas istället. Hon vill alltid ha med en present och en ”tack för att vi fick komma”- gåva.

Kvällen blev fin. Vi snackade massa skit, smågrabbarna busade och Lucas var hos sin biologiska pappa. Av mig fick Jonas biljetter till Nour el Refai och hennes ståuppshow. Vi ska åka nu på lördag i Örebro. Egentligen ville jag åkt till Jönköping men Jonas jobbar den kvällen. Så nu blir det Örebro och en natt på hotell. Det kommer bli mysigt. Vi kommer nog träffa Jonas föräldrar när vi ändå är uppe, men jag tycker det även kan vara roligt att träffa någon av hans vänner eller något. Men han är inte så snabb på att höra av sig till sina vänner så vi får se vad som händer. Kul kommer det i alla fall.

Igår söndag behövde vi komma ut med grabbarna. Jonas är lite seg på att gå till lekparken med dom ensam, men jag förstår honom. Att gå ut med dom numera är supersvårt. Gabriel vägrar sitta i vagnen så han bara skriker. Men man vill gärna ha honom där medan man går över vägen åtminstone. Men det förstår inte Gabriel ännu så det har blivit jättesvårt att få med båda ut. Det är inte lätt att köra vagnen samtidigt som man måste bära på ett annat barn. Vi får väl se om vi kan hitta på något sätta att lösa problemet. Men, åter till igår. Vi kom ut, lite försent för vi hann inte vara där så länge, men vi kom ut. Grabbarna fick frisk luft och springa av sig lite. De behöver det varje dag men det är som sagt svårt när man är själv med dessa två huliganer. Fördelen med att Jonas inte jobbar varje dag nu, är att vi har möjlighet att hjälpas åt de dagar vi båda är hemma. Då kommer vi förhoppningsvis lättare kunna ta oss ut åtminstone vissa dagar.

 

Men vi gick till lekparken, de fick ta på sig både fodrade regnbyxor samt en lite mer fodrad jacka för det blåste verkligen så kallt! Är så glad att jag köpte både vanliga regnkläder och fodrade när jag var i Ullared. Förhoppningsvis kommer dessa användas en hel del. Jag ska ju åka igen, men vet inte riktigt när, men innan jul blir det. Frågan är om man ska köpa ett ställ med fleecekläder att ha hemma när det är kallt, eller om det räcker att bara ha termokläder hemma. Det är så svårt, vi bor ju verkligen i delen av landet som kan bli antingen en blaskig vinter, eller en vit vinter. Men man vet ju aldrig vilken det blir, och får man veta är det oftast försent.

Mikael älskar ju att gunga så jag gick dit med honom. Det är så roligt att se honom spricka upp i världens leende när det suger i magen av gungan. Jag hoppas vi ska kunna gunga ett par gånger till innan det blir för kallt. Utöver det satt han i sandlådan. Jag skrattade så mycket, han har svårt att få ihop koordinationen över kroppen när det är lite ojämnt och när han håller i något. Han ramlade hela tiden.

Gabriel spenderade hela tiden ute vid sandlådan. Han älskar att gå med hink och spade, fylla hinken och hälla ut. Det är det bästa han vet. Nu fanns det ingen spade, så han fick kämpa med bara en kratta, men han gav inte upp.

 

Vi gick ut vid 11 så vi var ute sent. Det blev bara en kort stund i lekparken, vilket gjorde att Gabriel blev vansinnig. Men förhoppningsvis kan vi komma ut tidigare nästan gång, alternativt lite senare på eftermiddagen efter de vilat. Men de dagar då Jonas jobbar är det bara morgonen vi kan ge oss ut på. Jonas åker till jobbet vid klockan 17, därför blir det väldigt stressigt att hinna ut på eftermiddagen. Men förhoppningsvis löser vi det som sagt.

Idag skulle jag vara i skolan, men Mikael vaknade vid klockan 23 och somnade om. Jag däremot somnade inte om förrän efter klockan 03 i natt. Så med ynka 2,5 timmes sömn var jag inte beredd på att åka till Jönköping. Så ännu en föreläsning jag missar för att jag inte får sova.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.