Hanna och hennes grabbar

Förvirrad av anteckningar

Läste anteckningarna från samtalet med läkaren i tisdags. Alltså jag fattar ingenting!

Jag vet att jag har en riskgraviditet på grund av min övervikt, det hade jag förra gången också. Men när jag skrevs in för den förra graviditeten så hade jag ett högre BMI än denna gång.

I min journal står det nu anteckningar från läkaren om så många saker jag inte alls hörde han säga. Han frågade om hur min cervix var när jag blev inlagd på ryhov. Jag svarade flera gånger – jag vet inte. Jag blev aldrig undersökt på ryhov eftersom de undersökte mig i Eksjö. I Eksjö berättade de aldrig något om min cervix, i alla fall inte till mig. Men han frågade hur lång/kort den var. Jag svarade jag vet inte. Vad sa dom när dom mätte den. Än en gång sa jag att jag vet inte, och så vidare.

Sen fick jag inte gå upp mer än 5-6kg och jag ska använda stödstrumpor. Jag har inga stödstrumpor eftersom mina vader är för tjocka för vanliga stödstrumpor. Men jag får väl se vad jag kan göra.

I övrigt var det som vi det förra samtalet under min förra graviditet – jag ska få ett extra ultraljud och samtal med narkosen. Det som var nytt nu var att jag ska undersökas vaginalt så jag inte har eventuell svamp eller andra infektioner, testa för urinvägsinfektion flera gånger.

Men nu till det jag inte förstår. Jag ska ha massor av olika post partum grejer. Tabletter och sprutor för jag har risk för de och de. Inget sådant förra gången och inget någon har sagt till mig. Så jag fattar ingenting.

Har jag tur imorgon så är min BM på mottagningen när jag ska göra glukosbelastningen. Förhoppningsvis kan hon förklara för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.