Hanna och hennes grabbar

Gårdsrundan

Vilken helg! Vi har haft något som heter gårdsrundan. Det är något samarbete mellan massa olika organisationer i kommunen, men även länet. Så man uppmärksammade alla helt enkelt.
I lördags åkte vi hela familjen till Loaklev Lustgård som har lite allt möjligt, det fanns tuppar, höns och kycklingar, getter, kanin, hund och katter.De hade ett musteri och en liten butik med ekologiska varor. Vi handlade litegrann, barnen fick kolla in djuren och sen åkte vi hem. Till och med Lucas tyckte det var roligt och mysigt, så det var verkligen ett plus!

 

 

 

 

Jag tyckte absolut det var mysigt men jag tyckte det var lite litet. Jag tänker alltid att det är lite större,

 nu åkte vi ut på småvägar som ibland knappt existerade kändes det som och så var det ”bara det här”. Men det var mysigt, men det är väl jag som alltid vill ha mer kanske. Resten av lördagen var vi mest hemma och hade de lugnt och stilla.

Igår söndag däremot var det fullt ös. Det började med en promenad med Jonas och smågrabbarna. Sen åkte jag och mor till fler ställen i detta gårdsrundan. Vi började med att åka till ett ställe i Näsby som inte ligger så långt från stan. Där fick vi se hur man gjorde must av äpplen. Det var även provsmakning och det var så gott! Väldigt fint och mysigt men så mycket getingar. Det här gänget håller till på torget på tisdagar så när jag vill köpa mer must, kan man handla det på torget. Smidigt!

Efter det for vi till Karlstorp. Kan väl säga att jag ångrade mig. Det låg åt andra hållet i kommunen och långt ut på småvägar. Jag blev så uttråkad av resan så jag var lättretad. Men till slut kom vi ut till gamla mejeriet. Men jag blev inte imponerad. De hade antika grejer till salu, lite loppis och sådär. De hade fina kakor och goda mackor att äta och kaffe och sådär. Vi stannade och tog en macka, jättegod men så inte värd pengarna kände jag. Det var hembakat bröd, färskost, rödlök och lite tomat. Det var det.  

Vi for vidare till vårt sista stopp – Räven och osten. Vi körde lite fel för att vår GPS inte gör som alla andra men sen hittade vi. Men där blev vi så besvikna. Fast i efterhand var vi nog inte det. Men vi åkte ut, ville köpa ost och se vad uppståndelsen var. Men de hade knappt något fika och inte så många ostar. Jag köpte två färskostar i alla fall. Men det tråkiga var att det kändes som att allting var slut. Det kändes som så stort men det fanns ingenting liksom. Men hade vi stannat och ätit så hade vi kanske fått lite av det där mysiga som alla andra pratar om, jag vet inte. Färskosten var jättegod i alla fall men jag kommer ju aldrig köpa den igen, de verkar åka mer mot Hultsfred och sådär om de ställer ut någonstans, jag har aldrig sett dom här hemma.

På det hela var det en bra helg, lite segt igår då när vi åkte mer bil än upptäckte saker. Men jag är nöjd med mina inköp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.