Hanna och hennes grabbar

Egen chaufför

I onsdags när jag skulle till Jönköping hade jag tur. Jag ringde min mor på tisdagen och då berättade hon att dom skulle åka till Jönköping, och vet ni vad? Japp, dom kunde anpassa sig så jag fick åka med upp! Helt underbart.

Jag lämnade barnen på förskolan (det är min vecka att lämna) och sen inväntade jag mina föräldrar. Snart kom de och vi for mot Jönköping. Det var verkligen annorlunda att åka bil till Jönköping nu efter ett par dagar med buss. Blev helt förvirrad när de körde rakt fram istället för svängde in där bussen brukar svänga in. Vi åkte med andra ord den ”vanliga” vägen. Bussen går ju in i de små byarna som den vanliga, eller kanske den stora, vägen går förbi. Bussen plockar ju upp alla i dessa byar som vill åka med, medan den större vägen är snabbare. Men när jag tänker på det så går det inte jättemycket fortare med bil till Nässjö, än med buss. Hyfsat samma tid skulle jag säga. Men friheten med bil är ju att man kan parkera dit man ska samt att man kan köra hela vägen, med buss får man ju oftast gå en bit och sådär. Hur som helst, vi körde den stora vägen och kom fram till vägarbetet. Det gick smidigt förbi men jag upptäckte en irriterande sak – nästa vecka måste jag ta bilen en dag då jag ska till en annan kommun efter min föreläsning. Jag har kollat och det finns inga bussar/tåg som passar alls. Jag måste helt enkelt köra den dagen. Det jobbiga nu är att från och med nästa vecka är det beläggningsarbete och det kommer bli köer. Och det hinner jag inte med för jag har en tid att gå efter. Jag får väl köra samma väg som bussen tänker jag, alternativt köra via Sävsjö/Vrigstad. Men jag har inte bestämt än hur jag ska göra, vi får se.

Jag blev avsläppt på grusparkeringen vid skolan och gick de få 100 meterna in till byggnaden. Jag tänkte vara smart och ta mig till en annan våning för att få jobba lite med mina uppgifter, men när jag väl åkt upp hade jag ingen motivation. Så jag åkte ner till rätt våning och satte mig med mina kurskamrater.

Föreläsningen var extremt intressant. Dagens kurs var bemötande och kommunikation. Hur kommunicerar vi med varandra och så vidare. Kroppsspråk, mimik och allt sådant. Fantastiskt roligt och det var verkligen så intressant. Jag tycker det är extra roligt eftersom jag läst teckenkommunikation och ser på rörelser på ett helt annat sätt. Om du till exempel ställer dig med armarna i kors över bröstet har man alltid sagt att det är en maktposition. Jag har genom min andra utbildning även fått höra att den betyder att man skärmar av sig. ”Jag lyssnar inte på dig” ungefär. Eller det här med händerna i fickorna är en slarvig grej. Det är det absolut, men som jag sa till mina kamrater, jag har inte haft byxor med fickor på flera år, jag njuter av att kunna köra ner händerna i något. 

När föreläsningen var slut hörde jag av mig till min skjuts. De var precis färdiga med sina ärenden så de hämtade mig på samma parkering. Vi

 velade lite i vad vi skulle äta för något men fastnade sen vid vår favoritbuffé på Asecs. Jag minns aldrig vad den heter men det är så gott! En väldigt såsig bild men jag kunde inte låta bli! Maten so serverades var potatisgratäng, stekta småpotatisar, vegetarisk pastasallad, tjocka skivor fläskkarré, kalvkött, kycklingfilé, nötbiffar, panpizzor och en jättefin salladsbar. Det fanns mer som jag inte kommer ihåg vad det var, för jag åt inte av de. Jag orkade helt enkelt inte. Såsen var en pepparsås som kycklingfilén låg i men jag tog den till allt kött och den var så fantastisk, jag hade velat slicka tallriken! Och panpizza är ju det bästa! Trodde jag skulle spricka till slut så lite kaffe på de innan vi åkte hemåt. Trots att jag hade skjuts till och från dörren, var jag hemma efter barnen kommit hem. Lite tidigare än med bussen/tåget, men senare än jag trodde ändå. Vi gjorde dock ett stopp till på vägen så det kan ju vara därför.

Nu är det fredag och jag har varit hemma i två dagar. Barnen har varit på förskolan och är det just nu, jag tog bara några minuter för mig själv och uppdaterade bloggen. I övrigt pluggade jag hela förmiddagen igår. Och var förbannad. Men det tar vi i ett senare inlägg. 

Nu ska jag återgå till pluggandet, jag tror jag är färdig med inlämningsuppgifterna men det var fler uppgifter man kunde göra. Jag har testat flera av dom, nu försöker jag hitta hur man gör arbetet lite snabbare. Jag ska ju trots allt göra dessa saker sen på min framtida arbetsplats, så det är verkligen viktigt att jag engagerar mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.