Hanna och hennes grabbar

Studenten anländer

Dag två på skolan idag. Jag är såååå förvirrad.

Igår va första dagen. Jag började vid 10.15 men åkte så jag va i Jönköping 9.30. I 25 minuter letade jag parkering innan jag gav upp och gjorde en felparkering. På ett parkeringsområde, men helt fel. Jag betalade, såg till att bilen inte var i vägen och sen gick jag in på skolan.

Vi är 35 ladies i olika åldrar och det kan nog bli riktigt bra när vi lärt känna varandra. Igår va de introduktion av hela utbildningen samt av en kurs. Så en kort dag för jag var hemma strax efter kl 14 igen. Men jag hade en datoruppgift att göra så jag jobbade med det innan vi hämtade barnen.

Idag var det en längre dag. Vi började 10.15 med introduktion av kurs nummer två. Efter de hade vi lunch och vi skulle sitta gemensamt. När alla ätit hade vi först en rundtur och sen ”lära känna dag”.

Jag fick presentera en tjej som typ redan är min bästis. En annan mamma, ett år äldre än mig, kommer åka samma tåg till Jönköping. Spelar tv-spel och lite sådär. Match made in heaven så att säga.

Efteråt gick vi in i grupper. Tre A4-ark framför oss. Det ena innehöll massor av diagnoser på latin, det andra var frågor kring anatomi och det tredje va en tipspromenad. Diagnoserna skulle vi försöka lista ut vad de var. Det var roligt men för många. Frågorna hade ett poängsystem. Lågt poäng – lätt fråga. Dom med höga poäng var riktigt tuffa. Tipspromenaden bestod av ordvitsar. Exempel en telefonstolpe har 2 ben. Hur många ben har två stolpar? Svarsalternativen var 4, 8, 16. All ville ju säga 4 ben. Men jag reagerade på att det bara stod ”stolpar”. Well, det står faktiskt stol-par, det vill säga två par med stolar. Alltså en ordvits. 10 frågor och det fanns ingen logik alls, om man inte kom på eller såg var vitsen var någonstans.

Dessa tre moment tog enormt mycket tid och en hel del energi. Jag var helt slut. Hjärnan bara snurrade på en.

Imorgon blir det en kort dag igen. Bara en introduktion i tredje kursen. Vi kommer få tre inlämningar men dom kan vi jobba med hemma så jag ska åka hem för Mikael har såklart blivit sjuk. En dag hann jag bara i skolan innan någon blev sjuk. Men mormor är hos barnen när Jonas åkt till jobbet så vi slipper vabba åtminstone.

Men detta ska bli så kul!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.