Hanna och hennes grabbar

Anpassa sig

Aftonbladet skrev igår en artikel om Edvin Thörnblom och hans problem med att komma hem när Midnattsloppet gick av stapeln. Jag började på riktigt gapskratta.

Ett lopp som går genom Stockholm. Vägar stängs av och blockeras av löpare. Detta har, enligt artikeln, hållit på i 40år. Inget man kom på igår med andra ord. Hur kan man vara så korkad att man försöker ta sig hem med bil dö? Förlåt mig men jag tycker det låter helt knäppt.

För att dra en parallell. Inte alls samma sak, inte alls lika stor stad och påverkan. Men hör hemma i Vetlanda har vi två gånger om året cruising. Vi har två klubbar och de har en cruising var. Förra helgen var nr 2 och den är inte lika organiserad som den första som är i maj. Men i lördags var det 250-300 bilar tror jag dom sa, och ja det blir köer och det går långsamt. Alla som bor i centrala Vetlanda vet detta och låter bilen stå helt enkelt. De that varit cruising flera år just denna helg i augusti.

Men i maj så är det mer seriöst. Första helgen i maj, varje år har wheelers haft sin cruising. Vi snackar säkert minst 10 år. När de byggde arenan precis utanför innerstan så blev det samlingspunkten. Nu minns jag inte exakt klockslag för när de öppnar upp området, men från det klockslaget och fram till åtminstone kl 20, är det meningslöst att röra sig i det området. Bilar ska in och parkeras och checkas av att de betalat sin ”plats” i kortegen. Vill man ta sig till butikerna som är där rekommenderas cykel eller att gå. Det blir liksom alltid trångt.

Från ca 17.45 eller något sådant stängs halva city av. Centrum kommer man inte in i med ”vanlig” bil. De stänger av en lång sträcka och det är svårt att komma runt alls i stan, det går fortare att köra utanför stan och svänga in från ett annat håll.

Detta vet jag och Jonas sen ett par år tillbaka. Det är nämligen så att min syster alltid har kalas samma helg eftersom hon fyller i början av maj. Och när jag jobbade på puben så behövde jag ju ta mig ner innan det blev avstängt och så vidare. Vi har lärt oss detta.

Varför kan inte Edvin lära sig detta? Varför är det ett problem? Det är ett event som pågår under en begränsad tid och den tiden har varit annonserad ett tag. Varför kan man inte bara acceptera? Planering kallas det.

Okej jag brukar inte skriva om sådant här, men jag tyckte det var så komiskt. Har ni event i er hemort som ”sabbar” hur ni tar er hem?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.