Hanna och hennes grabbar

Telefonsamtal med mvc

Idag ringde en barnmorska. Dags för inskrivningen. Här i vår region har man valt att ta just detta samtal via telefon, vet inte om det till en början berodde på pandemin eller om de haft det innan. Jag tycker det är smidigt i alla fall.

Hon som ringde är inte den som kommer vara ”min” barnmorska sen. Detta samtal kan vara vem som helst av de som jobbar här i stan. Men jag kände igen hennes röst för hon gjorde KUB med Gabriel och RUL med Mikael.

Samtalet är mest info, hur mår jag? Illamående? Trötthet? Vad gör jag just nu flr sysselsättning? Tar jag vitaminerna jag behöver? Andra mediciner? Här nämnde jag min inhalator och det var inga problem med den. Vidare frågar man om alkohol och tobak samt droger.

Sist men inte minst är det längd och vikt. Jag har ett högt BMI men ett snäpp lägre än med Mikael. Sista frågan var motionsvanor. Där var jag lycklig och sa att jag än så länge fortsätter med mina tre träningar i veckan. Och beroende på väder går jag gärna dit jag kan.

Vi bokade KUB samt flesta samtalet på mvc, där ska jag få träffa ”min” barnmorska som jag haft med både Gabriel och Mikael. Hon får väl en chock när hon ser mitt namn, senast vi träffades satte jag ju i spiralen, hon vet inte att den är utplockad igen..

Har ni haft telefonsamtal eller har ni gått dit för er inskrivning?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.