Hanna och hennes grabbar

Smart lås!

Idag installerade vi vårt nya lås. Jösses, det skulle vara enkelt men vi hade otur med i princip allting.

Vi fick bort det gamla låset utan problem. Men det nya låshuset fick inte rum. Jonas fick börja med att handla ett det med raspar. Sen va det bara att börja. Vi höll på i vad som kändes evigheter.

Till slut var vi klara och min far hade dykt upp. Vi skulle få dit slutblecket och där behövde vi mer än en rasp. Jonas fick åka och köpa stämjärn. Det tog tid att knacka bort träet och det var så tråkigt!

När vi väl fått det på plats skulle vi fästa utsidan av låset. Tror ni det gick smidigt? Såklart inte. Jonas fick åka en tredje gång för att köpa bort som man kunde använda i skruvdragaren. Sen var det bara att börja borra upp hålen för de gamla cylindrarna.

Väl färdiga behövdes det även fixas med det lägre hålet. Där borrade min far upp lite på ett ställe och sen kunde vi äntligen fortsätta. Så fort allt trä var borta gick det seriöst på en halvtimme.

Låset sitter där nu, vi har aktiverat ett par koder men ska snart koppla det till appen. Det kommer bli skitbra och Lucas har testat sin nya kod. Nu hr han inga nycklar att tappa bort, så skönt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.