Hanna och hennes grabbar

Bio – the meg 2

Ikväll va de biodags! Jason Statham mot en haj modell större.

Jag, Jonas och Lucas promenerade i regnet bort till bion. Enligt min klocka tog de strax under 9 minuter och då gick vi i lagom takt. Skönt ändå!

För er som inte sett den första filmen – se den! Den handlar om en typ marinbas som tar sig långt ner på bottnen, ner under ett ”täcke” som de tidigare trott var bottnen. Där under lever havsdjuren som de gjorde förr, inte påverkade av dagens industri med båtar, utsläpp och allt vad det är.

Men det är ju inte bara små guldfiskar utan de möter på en megaladon, en hyfsat stor haj som levde under dinosauriernas tid, kan inte säga vilken era. Hur som helst, när de flyr från denna ”meg” så följer den efter genom detta täcke och börjar göra livet jobbigt för en del människor.

Den här släpptes för ett par år sen och nu kom alltså uppföljaren. Jag tyckte absolut den var underhållande, framför allt mer humor än ettan. Man fick känslan för hur karaktärerna kände varandra och sådär. Sen fokuserade den väl inte på problemet megaladon på det sättet, men helt klart en film jag gärna tittar på igen sen när den kommer ut på streaming.

Men asså jag måste få gnälla lite också. Vi gick in, satte oss på våra platser och jag suckade. Bakom oss satt 6-8 ungar i Lucas ålder. Jag vet detta eftersom en av dom är hans klasskompis. Och de snackade. Och snackade och snackade. Jag skiter i om de gör de under reklamen, men när filmen börjar, då kniper man käft rent ut sagt. Jag blir ju nästan irriterad på Lucas när han ställer frågor. Ikväll blev jag dock inte de eftersom det var lite rörigt. Filmen utspelar sig någonstans runt Asien, och vissa karaktärer pratar på sitt hemspråk. Då visas ju text både på svenska och engelska så det blev lagom rörigt.

Hur som helst, några av ungarna säger till sina kompisar att vara tysta när filmen börjar men det skiter dom i. När de började diskutera att swisha varandra småsummor, då fick både Jonas och jag nog. Vi vände oss om samtidigt och sa till dom att knipa igen. Dom två bakom oss blev rent ut sagt skiträdda och sa i princip inte ett pip under resten av filmen.

När filmen sen är slut, hör vi hur en av ungarna säger till den andra att ta med skräpet. Han flinade bara och gick. Vi vände oss om och tittade. Asså vilken krigszon! Popcorn överallt, godispapper och läskburkar. Hade det varit min unge som lämnat allt hade jag skämts så mycket! Lider med personalen som måste städa innan de går hem.

Jag förstår inte hur respektlösa ungar är idag. Jag minns när jag gick på bio förr – jag hade med det jag tuggade på och slängde mitt skräp efteråt. Jag var tyst under filmen och behövde jag säga något viskade jag till min kompis bredvid.

Vissa ungar är verkligen så respektlösa, bryr sig inte föräldrarna om vad de gör eller vad handlar de om? Förra året (tror jag de va) införde vårt badhus en regel. Ville du bada men var under 18 år, då fick mamma eller pappa följa med. De hade så många yngre tonåringar som betedde sig som svin, både mot andra och mot personal.

Jag skulle absolut inte ha något emot att bion införde något sådant också. Så kan föräldrarna se hur deras snorungar beter sig, fast då skulle ungarna inte våga göra något.

Nähä nu har jag klagat klart. Ska sätta mig och lösa korsord och hoppas på att det kommer lite mer åska. Den drog över medan vi satt i biomörkret. Men det verkar som del två är på väg in från Kalmar, kanske även det drar över här?

Tycker ni om att gå på bio?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.