Hanna och hennes grabbar

Virserums marknad

Idag åkte vi till Virserums marknad. Och med vi menar jag Jonas, smågrabbarna och min mor, och jag förstås.

Jag vet inte hur många år denna marknad funnits men mamma berättade idag att hon gick på den med sina föräldrar så det är ju ett tag sen. Jag har åkt ner nästan varje år sen jag fick körkort, tror jag. Mina vänners familj hade stuga där förr så ett tag åkte vi ner till den och grillade och sådant, sen åkte vi till marknaden. Några sov över och några åkte hem.

Så första helgen i augusti varje år, vet man att man ska till Virserum. Dock har marknaden blivit mindre. Det är många meter bord som försvunnit. De har ett tivoli där, och för kanske 10 år sen hade de området närmast bilvägen ut. Nu var det säkert 20 meter mellan tivolit och vägen. Så det krymper.

Men att det minskar är inte konstigt. Vi såg till exempel inga stånd med serietidningar eller skivor. Nu tänker jag LP-skivor men även CD. Ingen som sålde filmer. Men med tanke på Spotify att spela musik på samt alla streamingtjänster för film och serier, är det inte konstigt att det inte säljs på marknad längre.

Hur som helst, vi köpte karameller från Mariannelund, det är ett måste när man går på marknad. Vidare köpte vi jättegott bröd. Mannen som säljer det har stått på samma ställe i all år jag varit där. Så nu har vi tekakor i frysen. Vi köpte korv, donuts och kokostoppar. Så typ standard för vad man köper på marknad helt enkelt.

Det blev en trevlig dag men så mycket getingar! Dom var överallt. Fy för att de har kommit nu, slipper dom gärna!

Brukar ni gå på marknad?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.