Hanna och hennes grabbar

Grillfredag!

Idag var det grill på matsedeln och lagom till helgen passade vi på att bjuda in min syster med familj samt mina föräldrar som sällskap. Så 6 personer mer än i vanliga fall.

Vi kastade om lite på altanen och vips hade vi plats till alla. Så mysigt att kunna sitta ute.

Vi grillade fläskytterfilé, två olika marinader, halloumi och korv. Till det hade jag köpt potatissallad och olika såser. Vi köpte bröd, en ljus baguette och en med tomat, och gjorde en sallad. Det mumsades ordentligt! Öl, vin och läsk gick åt. En riktigt gomiddag helt enkelt, vi tog till och med fram fintallrikarna!

Efter ett tag flyttade vi in i vardagsrummet, la Mikael och startade kaffebryggaren. Jag hade gjort en äppelpaj innan gästerna kom och till det serverade vi vaniljsås. Vi pratade film och vad vi ska göra under semestern. Vad händer på helgerna och hur ska det gå med inskolningen? Till sist fick Gabriel lägga sig och Lucas, Julia och Nova började kolla film.

En kanonkväll med andra ord! Och nästan allting är bortstädat. Vi körde tallrikarna efter middagen direkt, så vi har efterrättstallrikarna kvar. Men när vi äter frukost imorgon passar jag på att tömma maskinen och vips så är den typ fullastad igen. Men då är det också rent här hemma.

Nöjd med en härlig kväll utan måsten. Ida och Pierre inväntade någon hemlighet som vi skulle avslöja. Men vi kunde inte komma med något. Vi skojade om att anledningen var att all skulle måla staketet men de gick inte med på det.

Nu ska jag sova, om jag kan somna trots det sena kaffet.

Har ni haft en bra fredag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.