Hanna och hennes grabbar

Öland levererar

Jonas första semesterdag och vi gick upp tidigt för att åka till Ölands djurpark. Vi kom iväg 3 minuter efter utsatt tid så för att vara en småbarnsfamilj är det bra kämpat. Jag körde hela vägen ner, Mikael sov stora delar och Lucas var social med mig och Jonas. Gabriel tittade lite hit och dit.

Väl framme hade vi drygt 40 minuter på oss att parkera, packa ur bilen, fika och betala parkeringen innan det var dags att gå in. Vi tog en skrinda och sen var vi igång.

Vi började med Terrariet. Eller ja det var ju apor direkt vid entrén som vi såg. Förra året var vi på Kolmården. Gabriel var inte jätteintresserad av djuren. Denna gång var han så intresserad! Han tittade på allt som rörde sig och favoriten i terrariet var fiskarna. Ormarna låg ju på samma ställe hela tiden så dom var ju inte roliga. Men fiskarna var han vid hela tiden.

Sen gick vi till barnens bondgård eller vad det heter och gick in till getterna. Gabriel var så fascinerad och inte rädd alls. Han stegade fram till en get direkt och skulle klappa och inspektera. Lucas också.

Mikael såg ju också att det var ett djur och att det rörde sig. Vi hann få någon bra bild när han klappade geten, innan han började dra i pälsen, stackars get!

Vi följde gången vidare och såg både kameler och lemurer, zebror och gnuer och en emu. En lekpark där grabbarna fick rasta av sig lite.

Vi gick förbi alla djuren på drygt 2 timmar. Vi stressade inte eller något, det var så lite folk! Vi behövde inte trängas för att se något alls, vi kunde gå och röra oss som vi ville.

Efter djuren gick vi till nöjesfältet. Det var nästan folktomt. Medan jag och Mikael stod och tittade på, åkte de andra tre olika karuseller. Lucas var överlycklig! Vi käkade lunch medan han åkte, han äter ju ingenting ändå så det blev en bra kombo. Självklart fick han fika under dagen, men när vi åt lunch kunde han inte fika, då skulle grabbarna hellre haft fika än lite vettig mat.

Vi hade så bra väder! Jag har bränt mig i nacken. Men när vi gick in vid badet, då försvann all värme. Det hindrade inte oss. Lucas badade. Jag gick i med Gabriel och tänkte att det blir väl två minuter. Tji fick jag. Han var överlycklig. Han hoppade fram, plaskade och hade så roligt. Blev inte alls rädd när piratens hatt fylldes och välte så ett vattenfall formades. Mikael däremot illvrålade. Det var för kallt för honom. Jonas försökte en stund men det gick inte. Så dom gick upp medan vi andra tre var kvar.

Till slut gick vi upp också för jag såg att Gabriel skakade och Lucas gnällde. Jag var trött i rygg och ben för att huka runt medan jag höll i Gabriel.

Vi bytte till slut om och gick ner på nöjesfältet igen. Tre minuter senare kom värmen, så typiskt!

Radiobilarna åktes och Gabriel somnade i vagnen. Lucas sprang och åkte mer karuseller. Mikael var uttråkad. Till slut sa vi att nu är det nog. Ett grått moln var på väg då vi begav oss till bilen.

Så nöjda med vår dag! Vädret var precis lagom, förutom när vi skulle bada. Typ inget folk så vi kunde se och göra vad vi ville utan köer. En mycket bra dag!

Har ni haft en bra måndag?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.