Hanna och hennes grabbar

Träffat en bebis

Söndag och idag blev det ingen promenad på morgonen. Vi brukar ju annars ta Xrundan på söndagar när det är nya frågor. För er som inte läst det innan, i Vetlanda och många andra kommuner finns det en digital tipsrunda som heter Xrundan. Googla så får ni fram mer info men det är superkul tycker vi. Jag var trött och grabbarna var griniga. Första natten med gemensamt sovrum gick sådär. Mikael kommer inte till ro när vi lägger dom och vrålar lite innan han somnar. Men sen har han vaknat flera gånger under förnatten. Som tur är så har Gabriel inte vaknat men han blev såklart påverkad för båda grabbarna var så trötta!

Strax efter 10 la Jonas dom. Det gick inte ha dom här. De skrek, slogs och bara trilskades. Det märktes så väl att de var trötta! Mikael vrålade lite innan han somnade, Gabriel var helt tyst. Sen sov de tills vi fick väcka dom strax innan 13.30, helt galet. Vi åt lunch och sen åkte vi till våra vänner som fick barn för ett par veckor sen.

Rolig historia – mannen i förhållandet ringde upp oss tidigt i våras och snackade lite skit så som vi gör ibland. Men så började han säga typ ”jo asså det har ju hänt lite grejer i vår familj, inget vi planerat.” Man riktigt hörde över telefonen hur jobbigt det var att berätta detta, hur han ålade sig i sätet och hur han nästan började svettas. Jag viskade till Jonas att antingen har dom delat på sig eller så ska de ha barn. Det var det sistnämnda. Vi började asgarva och jag skrek wihoo.

Hon hade sökt vård för att hon hade så fruktansvärt ont i magen och tänkte att en äggstock vridit sig eller något. När hon kom fram på telefon så sa de att hon första skulle göra ett gravidtest för att kunna utesluta det. Och ojoj, det var ett plus där! Eftersom hon inte haft mens på jättelänge behövde de komma in på ultraljud för att bedöma hur långt gången hon var. Hoppsan, 22 veckor…

Det som är roligt med den här historien, för oss, är ju att vi har ju jäklats med dom om att de kan ju skaffa barn så våra små kan leka tillsammans. Och han har ju skojat med henne och hon har ju totalvägrat. Han hade nog gärna velat ha ett gemensamt barn, men hon har alltid sagt nej. Och nu kom det ett som de inte var beredda på. Båda är över 40 år så självklart var de oroliga och hon har ju alltid rökt och sådär. Men barnet mådde bra så de har verkligen haft tur.

Idag åkte vi som sagt ut och begrundade det lilla underverket och jag såg flickan i en sekund och sen sa jag ”den kommer du ju aldrig kunna ljuga dig ifrån” till pappan. En kopia helt enkelt. Vi har ju en väldigt grov och bisarr humor mellan oss så hans svar var ju ”nja jag vet inte, faderskapstestet har inte kommit tillbaka än”. Vi hade en trevlig stund, fick äntligen prata med andra vuxna och bara koppla av. Smågrabbarna hade leksaker att leka med där så de höll sig sysselsatta.

Sen kommer vi hem och nu börjar tröttheten smyga sig på igen för dom. Men de har fått middag och de har lagt sig. Lite tidigare än vanligt, men lika bra eftersom de är trötta och vi ska upp tidigt imorgon.

Nu börjar Jonas semester på riktigt och det finns faktiskt mer på agendan än jag trodde – Ölands djurpark imorgon, på torsdag är det marknad i grannkommunen och fredag/lördag en annan marknad. Nästa vecka är det stadsfest i Kalmar med street food och jag vill gärna åka någon dag. Dessutom ska vi på fest i Frövi den helgen. Helgen efter det är det Karl-oskardagarna i Växjö men också cruising här hemma. Och helgen efter det är det än en gång marknad. VI kommer inte komma iväg på allt – även om jag vill till Kalmar nästa vecka är det tveksamt om jag pallar åka hela sträckan igen. Dessutom ska jag åka till Ullared en måndag nu innan jag börjar skolan, hitta kläder till mig själv och till barnen samt ryggsäckar till smågrabbarna. Så det finns att välja på aktiviteter! Man kan ju hoppas att vi får lite mer sol flera dagar i rad så man kan bada ute något mer också. Plus att vi måste måla våra staket så fort som möjligt.

Ingen rast, ingen ro

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.