Hanna och hennes grabbar

Ny dator

Min nya dator har kommit!

Jag behövde ju köpa en ny laptop till mina studier. Den jag har haft de senaste åren har varit kanon och jag funderade på att köpa samma märke, men jag bestämde mig för att byta märke då den hade lite bättre grejer. Så nu har jag köpt en Acer aspire 3. Den är så smidig! Jag har ju bara suttit med den någon timme så det är lite nyhetens behag ännu, det tar väl ett tag innan man ser dom där ”dåliga” egenskaperna.

Vi beställde den från Elgiganten. Tanken var att jag skulle hämta den i butiken här i stan, men när vi var där så hade de ingen framställd. Barnen härjade så vi åkte hem. Och det var verkligen tur i oturen för den datorn de hade här i stan, var inte den som Jonas fått fram. De hette likadant, förutom sifforna. Den som fanns i stan var såklart den sämre varianten.

Hur som helst, Jonas beställde hem en och redan igår kom den. Så det gick snabbt. Men sjukt vilket emballage! Kolla på bilden. Datorn låg alltså i den lilla kartongen framför den stora kartongen. Så den lilla kartongen låg i den stora och runt kartongen var det mängder med bubbelplast. Hade de seriöst inte någon mindre kartong? Helt galet. Så den yttre kartongen var ju skadad, vilket inte är så konstigt när den bara bestod av luft. Jag fick seriöst leta och blev lite nervös när jag först inte kände min dator i den. Men sen dök den upp och jag blev lugn.

Det första jag reagerade på när jag slog upp datorn och kände på tangenterna är att vissa knappar är större/mindre än de behöver vara. Och siffran ”0” i det lilla tangentbordet till höger är flyttad så jag trycker hela tiden på ”,” istället. Men det är ju bara en tidsfråga innan jag kommit in i detta. Men kan säga att detta inlägg har haft massor av stavfel för jag är inte van vid tangentbord. Den senaste månaden har jag gjort alla inlägg i mobilen eftersom den gamla datorn höll på att segna ihop.

Men det är ju tur att jag har en månad till skolan börjar, så jag hinner känna in tangentbordet och allt sådant. För sen kommer det nog gå fort med allt man ska lära sig. Jonas ska uppdatera sitt Office 365 så vi kan ha ett abonnemang för hela familjen. Jag måste ju damma av mina kunskaper i word, excel och powerpoint innan jag börjar skolan.

Men nu börjar det verkligen närma sig, 28/8 är första dagen, det är alltså en månad dit, helt galet! Har passat på att göra datorn mer personlig – en bild på min älskade familj! Nu ska jag bara hitta en ryggsäck och en datormus som är lämplig för mitt bruk. Men förhoppningsvis åker vi till Jönköping i slutet av veckan, då kan jag kolla på lite fler alternativ.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.