Hanna och hennes grabbar

Bebis nr 4

Helt sjukt. Vi är gravida igen.

Självklart är jag glad. Jag plussade samma dag som vi var på Leos.

En återblick. När Mikael var 12 veckor satte jag in en hormonspiral. Inga fler bebisar just nu, även om vi ville ha en 4:a. Men vad hände i världen och Sverige? Inflation. Varsel. Jag jobbar i en del av branschen som det går dåligt för – vi levererar lackade produkter till nybyggnationer. När företaget som är vår största kund sa upp 200 anställda, varav de flesta på golvet, blev jag nervös. Kommer jag bli arbetslös till hösten? Det fick mig också att tänka på arbetstider, pendling, lön och hur våra liv ska gå ihop sig.

Jonas och jag satte oss ner. Vad ska vi göra? Vad är bäst för oss? Vi bestämde oss för att plocka ut spiralen och köra för en 4:a trots allt. Det låter galet, men då skjuter vi problemen 1,5 år framför oss ungefär. Vi kanske inte har en inflation och det är lättare att söka arbete.

När jag fick min tredje mens grät jag. Låter kanske löjligt men jag har blivit gravid lika snabbt som Jonas hoppat ur kallingarna i princip. Gabriel och Mikael blev till på första försöket. Lucas blev till tidigt med men där hade jag inte koll på ägglossningen på samma sätt som nu, så då blev det ju inte lika lätt. Hur som helst, jag har blivit gravid direkt och nu dröjde det. jag fick panik. Är min kropp så förstörd att det inte går? Har jag förstört mig med min vikt? Men jag kan ju inte gå ner! Eller är jag stressad för framtiden och det påverkar så mycket? Jag stängde av alla notiser om när det var ägglossning och mens och lät allt vara.

Och morgon när vi skulle till Leos tittade jag på telefonen. Idag var det dags för mens. Men jag fick ingen mens. Berättade för Jonas på eftermiddagen. Jag var nervös. Nu hade jag ju kommit in på skolan. Vad gör vi nu? Stressa inte upp dig förrän vi vet. Så jag tog ett test och det blev positivt!

Jag är så glad att vi ska få en fyra. Men jag är ärligt talat livrädd. Jag har varit så nere de senaste månaderna – ensam med barnen hemma, uttråkad och rastlös. Ska jag bli hemma ett år igen? Hur kommer jag må? Och vad händer med min utbildning?

Den har graviditeten är mer komplex än de andra på ett helt annat plan. Allt kommer lösa sig, det vet jag. Men det är så mycket oro och så många tankar just nu. Vi håller dessutom tyst inför alla. Jag vägrar låta andra påverka mig och för att slippa deras tjat, är vi tysta om det istället. Så länge jag är en tjockis är det ingen som ser att jag är gravid. Så nu hoppas vi att denna graviditet kommer vara som Mikaels – enkel. Inte lika mycket sparkar som Mikael bara. Men jag vill kunna träna. Jag vill kunna röra på mig och jag vill kunna orka studera.

Nu är jag inne i v6.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.