Hanna och hennes grabbar

Midsommar

Midsommarafton har varit här och hälsat på och vi har varit tillsammans hela familjen. Sen tre år tillbaka firar Lucas storhelger även hos sin biologiska pappa. Det var lite gruffande från deras sida om det, men där fick jag medhåll (typ enda gången) från tanten vi hade då på familjerätten. Han menade på att de planerar inte så långt fram, men då sa även hon ifrån att om ni vet att ni vartannat år kommer ha Lucas på julafton till exempel, ja då behöver ni inte planera något annat då. Det blir lättare för er båda och era familjer.

Så de storhelger vi räknar är påsk, midsommar, jul och nyår. Den som har påsk har även jul. Och har man midsommar så har man även nyår. Sen skiftar vi vartannat år. I år ska Lucas vara hemma vid midsommar och nyår.

Vi började dagen med att Lucas tappade ännu en tand. Han sprang in på toan och vi fattade inte varför. Men han fick ut den lösa tanden efter lite bökande. Jag lade köttet i marinad, fixade gräddfilen med gräslök samt bakade en omgång muffins. Bra morgon!

Till lunch blev det såklart färskpotatis och sill, skinka och gräddfil med gräslök. Sallad och bröd. Det var så gott! Vinbär av lunchen på altanen. I år har vi inga spindlar och kan därför sitta där utan att känna sig iakttagna. Barnen verkade njuta lika mycket som vi av att sitta ute.

Efter lunch åkte vi till Paradisvallen. Det är fotbollsområdet i Bäckseda. Varje år har de firande med stång och musik och aktiviteter. Vi spelade på chokladhjul och tittade när andra dansade. Lucas köpte godis. Gabriel var jättetrött men vägrade somna. Inte så konstigt för det var full aktivitet. Mikael somnade däremot, efter att jag dragit ner suffletten så han inte kunde se något för han var ju också intresserad av precis allting.

Väl hemma igen fikade vi muffins och såklart jordgubbar. Jag åt dom med grädde, Gabriel njöt av dom som dom var och Mikael fick för första gången smaka.

Lite senare blev det grillat. Så vill jag att våra midsomrar ska se ut – lunch, aktivitet, fika och grilla. Perfekt! Vi avslutade det hela med Bingolotto. Jag var inte sugen men Jonas ville. Jag hade inget bättre för mig så varför inte.

Jag hoppas ni haft den midsommar ni velat ha!

Fortsatt trevlig helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.