Hanna och hennes grabbar

1åringens kalas

Då var kvällen här och jag är helt slut i mitt arma huvud nu.

Dagen började med att Gabriel överraskade oss med att komma in till oss själv, vi var aldrig och hämtade honom. Så mysigt att höra hans tassande steg och sen det klassiska ”åååheei”. Ett stort leende på läpparna och så fram till pappa som kan starta babblarna på Ipaden.

Jag gick ner och började med gårdagens deg. 18 frallor blev gräddade under frukosten och sen forskat till Maxi. Jag hade väntat med att köpa smör, pålägg och grönsaker för att ha så mycket plats som möjligt i kylskåpen.

Mikael fick sin present från oss – en gåbil. Han förstod direkt hur man sparkar sig fram, hittade massa att trycka och snurra på och förstod att man kunde hålla i sig och gå. Han är snart den där lille rackaren!

Farmor och farfar kom tidigare än kalaset började men vi var klara med allting så det var lugnt. Vi fick lite kvalitetstid med dom innan resten av gästerna kom. Det var faster Jenny och faster Jessika med sina familjer, moster Ida med hennes familj, mormor och morfar och Gudmor Emelie.

Eftersom det är juni och solen har hållit sig framme, dukade vi upp både inne och ute. Man fick sitta där det fanns plats helt enkelt. Jag tog fralla och kaffe och satte mig med Julia och Filip på balkongen. När jag hämtade en halv fralla till, satte jag mig inomhus med Emelie och de flesta barnen.

Vi öppnade presenter och både Mikael och vi blev nöjda. Lite basketdamer, böcker och kläder.

Dagen fylldes med bus. Barnen hoppade studsmatta, blåste såpbubblor och lekte med allt möjligt vi dragit fram. Och Gabriel mös med all han kunde.

Min syster och hennes familj var de första som åkte hem. Inte så konstigt, Julia fyller 18 imorgon och skulle ha party ikväll för vännerna så hon behövde åka hem och fixa till sig lite.

Och sen fick vi massor av tid med Jonas systrar. Det var så roligt! Vi hinner nästan aldrig prata med varandra när vi ses gör det är alltid så mycket folk, men nu fick vi verkligen tiden att babbla på om husägande, semester och allt möjligt.

Precis när alla skulle åka hem, då kom min bror med familj. Dom skulle komma senare för de hade lite andra grejer som hände just idag. Men de kom, vi fikade och snackade lite skit. Sen åkte de hem och vi badade barnen som sen somnade så fort huvudet nuddade kudden. Vi andra hämtade mat på McDonalds eftersom vi bara ätit fika hela tiden och avslutade kvällen med en film.

Ett bra kalas helt enkelt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.