Hanna och hennes grabbar

Baka, baka, städa och bilbingo

Jag ligger verkligen i fas inför kalaset på lördag. Och med det sagt – morgondagen kommer spricka. Nej då. Skämt och sido. Än så länge ser det så bra ut! Jag gjorde en sats chokladbollar i tisdags. Det är verkligen smidigt att göra. I det receptet jag har (från min mormor) smälter man smöret så när smeten är färdig, ställer man den en stund i kylen innan man kan rulla dom. Med andra ord måste man inte göra allt på en gång. Har man 20 minuter över så kan man göra smeten och sen rulla när man får tid. Så när smeten stod i kylen, gjorde jag första satsen av muffins till vad som förhoppningsvis blir cupcakes. Och medan dom var i ugnen, gjorde jag första degen till frallorna.

Det som är smidigt med dessa frallor är att man blandar samman alla ingredienser, sen ska degen jäsa i 8 timmar. Där ska man sen antingen forma den till frallor, eller lägga den på mjölat bakbord, och så ska det jäsa i 40-60 minuter igen. Sen är det dags för ugnen, antingen direkt in, eller så gör man själva frallorna innan. Så smidigt!

Den första satsen blev jättebra. Senare samma dag gjorde jag en sats muffins till samt ännu en omgång chokladbollar. Så nu är sötsakerna färdiga. Jag kanske gör en sats muffins till imorgon fredag, men det är ju helt beroende på hur det går med dekoreringen.

Idag är det torsdag. Jag bakade ut andra fralldegen och de blev ganska bra också. Jag gjorde degen igår kväll innan jag la mig. Sen har den fått jäsa över natten. Hade vi inte haft fotograferingen idag, hade jag kört en sats till på morgonen som jäst klart till klockan 15. Men jag hann som sagt inte och efter fotograferingen var det dags att ladda inför bilbingo! 

Mamma vann, två gånger! Först vann hon 360kr. Senare vann hon 400kr till på en annan bricka. Så roligt att hon vann! Men visst blev jag lite avis. Jag vill gärna vinna pengar. Jag har så mycket på gång nu som jag vill fixa med så det hade varit gött med lite klirr i kassan. Dom pengarna mor vann, hade räckt gott och väl till ett av mina projekt så det hade blivit ”gratis”. Men jag vann ingenting. Så tråkigt! Men bättre lycka nästa vecka.

Nu har jag varit hemma en stund och jag har slängt ihop en fralldeg som ska jäsa över natten. Imorgon blir det att baka ut dom, samt sätta igång en deg till. Beroende på klockan, ja då kör vi en deg till från eftermiddagen till kvällen, alternativt så gör jag en deg som bakas ut på lördag morgon. Men vet ni vad? De två översta våningarna är städade! Imorgon ska jag dra över med moppen så det blir riktigt städat. Så det är bara källaren kvar att städa av. Så vi ligger riktigt bar i fas som ni förstår. Så i mitt huvud nu, ja då kommer jag börja med att göra frallorna som jäst över natten, sen kommer en ny deg fixas. Mor min kommer strax efter klockan 8 eftersom Lucas sover hos dom inatt. Hon kör honom till skolan och väntar hos oss innan hon åker på sin träning. Under tiden som hon tränar ska jag moppa golvet uppe. När mor min tränat färdigt kommer hon tillbaka och är med barnen så jag och Jonas kan träna. Och när vi är hemma igen äter vi lunch och moppar golvet på mellanplan. Om barnen fortsätter sova bra tar vi tag i källaren innan jag kör andra satsen frallor för dagen. Och efter det, ja då ska jag börja dekorera cupcakes. Sen borde jag egentligen vara klar. Hur bra?!

Lördag morgon? Ja då ska vi dra av altanen igen och även balkongen på framsidan. Plocka fram allt och fixa iordning, sen är det klart! Wihoo! Som sagt, jag är i fas, så underbart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.