Hanna och hennes grabbar

Baka till kalaset

Ja vad ska man säga? Nu till helgen ska vi ha kalas och jag kan inte baka. Eller jo jag kan baka, men jag kan inte förvara det någonstans. Jag beställde ju bröd från Maxi, jag gjorde det för ett tag sen också och nämnde det här. Men nu var det en ny beställning och denna gång tog jag två lådor. Det blev 14 limpor bröd! Så sen i torsdags har det legat 13 limpor i frysen och det är nästan så att frysdörrarna sprängs upp! Visst nu är det ”bara” 11 eller 12 limpor kvar i frysen, men ändå, hur ska jag få rum med allt?

Hur ska jag nu få rum med något till kalaset? Jag tänker verkligen inte ibland. Jag tänkte ju baka både chokladbollar och muffins. Muffinsen är ju för att jag vill göra cupcakes istället för tårtor till detta kalas. Hinner jag tänkte jag även baka något mer, men jag vet inte vad, det får tiden utvisa. Men hur ska jag hinna? Och hur ska jag få rum med allting?

Jag har faktiskt beställt nya tyllar och spritspåse från tant fondant. Ni hittar hennes butik här. Jag har inte spritsat så mycket i mitt liv, bara på några tårtor nu sen småttingarna kom. Men det har varit med grädde, nu ska jag ju göra med smörkräm så det blir något helt nytt. Jag har testat lite under förra veckan och det var lättare att göra än jag trodde, men det är svårt att få det snyggt. Men det setet med tyllar jag redan har är för stora för cupcakes, därför har jag beställt nytt. Så jag hoppas det ska gå bättre med dessa nya då.

Jag beställde ett set med 26 tyllar. I det paketet kom även spritspåse samt kopplingen med, så jag har allt som jag behöver. Jag köpte dessutom en ask att förvara dessa tyllar i så jag slipper ha dom liggandes i lådan bland allt annat.

Jag hoppas jag får tyllarna nu i början på veckan, då hinner jag öva lite. Det skulle vara kul att kunna briljera lite i alla fall, jag fattar ju att jag inte kommer få till några bra grejer, men lite amatörsnygga åtminstone. Det skulle vara riktigt roligt. Jag ska försöka hinna ta lite kort och lägga upp här så ni ser hur det ser ut. Om inte annat får jag ju fotografera dom som jag kommer bjuda på.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.