Hanna och hennes grabbar

Kalas

Vilken dag!

Jonas jobbade över idag. Och jag har varit med barnen. Jag hade tänkt ta en promenad med smågrabbarna men insåg att jag inte skulle hinna. Nu ser jag mer och mer hur sommaren kommer bli och jag måste verkligen stålsätta mig. Men Lucas vill ju alltid ha sovmorgon, smågrabbarna vaknar tidigt. Om Lucas gått till skolan så hade jag kunnat ta en promenad samtidigt. Nu lät jag Lucas gå upp så sent som klockan 9. Ja jag vet att detta kanske inte är sent för andra, men för oss är det jättesent. Men Lucas fick sovmorgon och sen hade jag lovat honom att vi skulle se på fångarna på fortet. Ett avstick, men han Farao eller vad han heter, vem är det? Fy vilken hemsk person, enligt mig. Gapig och skrikig genom hela programmet. Jag som person kan verkligen vara gapig och skrikig när jag är uppe i varv och gör något roligt med mina vänner, men jag beter mig verkligen inte som honom! Nej jag fick panik och ville knappt titta. Jag fipplade med telefonen istället.

Åter till oss. Vi kollade klart och sen skulle smågrabbarna ha lunch. Så jag bestämde mig för att jag helt enkelt ska promenera till min syster istället. Så Jonas tog bilen med barnstol och sådana saker, samt att Lucas åkte med honom, trodde jag. När klockan var 15.00, jag skulle gå 15 minuter senare, var vi inte färdiga. Gabriel åt fortfarande mellanmål och Lucas kom som vanligt i sista sekund och ställer 100 frågor om vad han ska ha på sig och så vidare. Jag flippade för jag har sagt till honom under dagen när vi ska gå och att han ska ta fram kläder. Men han kan inte det, för det är ju viktigare att spela. Så det slutade med att vi alla åkte bil. Eftersom vi blev klara så snabbt, passade vi på att köra bilen genom tvätten. Det var ett ton pollen på och en del fågelbajs. Så en snabbis genom tvätten fick lösa problemet. Gabriel är livrädd när vi kör genom tvätten, Mikael sitter som vanligt och bara kollar vad som händer.

Kalaset var för min systerdotter Julia. Hon fyller 18 år den 11/6. De hade tänkt ha kalaset den 10/6 men då var det så många som inte kunde på syrrans makes sida, så de bytte till denna helg. Jag är ju bara glad, för jag vill ju ha Mikaels kalas den 10/6 för det är ju faktiskt hans födelsedag. Plus att det var den dagen farfar var ledig och därför kommer Jonas sida av familjen ner den 10/6 så vi hade inte kunnat gå på Julias kalas. Så nu löste det sig kanon för vår del. Det var bara Julias farfar och hans sambo där, samt mormor och morfar. Ja och så vi då och Julias familj. Eller inte hennes bror, men de andra.

Julia fick champagnekupor av mormor och morfar, en muminmugg av farfar med sambo och ett drinkset från oss. Alltså ett set med grejer till att göra drinkar – shakers, iskrossare, istång, måttkoppar och visp. En nöjd tjej.

Vi tog med vår nya vagn så Mikael skulle få sova i den om han blev trött. Han somnade en stund men vaknade när Julia råkade ha högt ljud på mobilen och var kopplad till högtalaren. Så vi valde att åka hem och lägga grabbarna. Vettig tid ändå. Nu har vi hela kvällen hemma istället. Nu kan vi spela eller se film. Jag tänkte att vi skulle kolla film men Lucas vill spela. Så jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra än – spela eller titta på något? Jag kan spela Zelda, men vill samtidigt suga på karamellen och inte bli klar ännu. Eller så kan jag spela lite på Xboxet och lyssna på en podd samtidigt. Eller ska jag lägga mig i soffan och se på film? Jag har verkligen ingen aning. Jag går och sminkar av mig och funderar på saken helt enkelt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.