Hanna och hennes grabbar

Intensiva veckor

Jaha hörni, Tisdag. Allt som har hänt i helgen har ni fått i ett annat inlägg. Detta är ett inför den kommande veckan.

Nu är det en sjukt intensiv period i våra liv. Eller ja det började redan i helgen med Vetlandafesten och mors dag. Men nu händer det grejer. Idag ska jag lämna in bilen på verkstan igen. Vi har haft två problem – sensorn som känner av bilar framför oss samt mittenbältet. Sensorn är fixad men fästpunkten till bältet var de tvungna att beställa. Nu är den delen här och vi kan lämna in bilen.

På torsdag ska Lucas till tandläkaren. Trots att jag upplyst dom om att de inte ska ta en tid mitt på dagen, gör de det ändå. Det blir så rörigt för Lucas när han ska gå iväg från skolan och sen komma tillbaka till skolan. Han själv tar hellre en tidig tid eller en på eftermiddagen för att det inte ska bli så knasigt. Men tandläkaren har fullt och man kan inte ta hänsyn till allting. Blir spännande och se hur de gör när jag sen börjar jobba eller vad det blir, jag kommer inte åka från jobbet så tidigt för att han ska till tandläkaren. Jag pendlar ju så där får de vackert tänka om.

Hur som helst, i helgen skulle Lucas åkt till sin biologiska pappa men de ska iväg på firande så han åker faktiskt dit på söndag istället. Det är ju nationaldagen på tisdag så han är ledig måndag och tisdag, så det blir söndag till tisdag istället för fredag till söndag. Smidigt när vi kunde lösa det så. Jonas jobbar över på lördag igen, och han hinner typ hem innan vi ska hem till min syster för att fira Julia som fyller 18år. Hon fyller egentligen den 11/6 men det var typ ingen som kunde komma den 10/6 så de fick ändra helg. Vi kunde exempelvis inte eftersom barnens farfar var ledig just den 10/6 och därför kommer dom ner då.

Jonas jobbar halvdag på måndag (5/6) för att sen vara ledig på nationaldagen. Dessutom har vi lyxen att han tagit ledigt onsdagen och torsdagen. På torsdag ska jag casha in en vinst från i julas – en fotografering med framkallning. Jag berättar mer efter detta. Men det är anledningen till att Jonas är ledigt just torsdag, han passade på att ta ledigt på onsdagen också för vi trodde han var ledig automatiskt på måndagen. Det var han inte så han får jobba en kort dag och sen är han ledig igen. Mikael fyller 1 år den 10/6. Helg galet att min mini är så stor redan. Vi ska ha kalas och vi kommer faktiskt ha det just på hans födelsedag. De som inte kunde komma på Julias kalas var nämligen inte vår sida av familjen utan hennes pappas sida. Så både farmor och farfar, båda fastrarna med familjer, samt mormor och morfar och sen moster med familj kommer. Troligtvis kommer gudmor också och en annan av mina vänner. Brorsan vet jag inte än om han kan, det var lite för tidigt för dom verkade det som.

Sen veckan efter det, ja då går Lucas i skolan i 3 dagar och på torsdagen sen är det avslutning. Och då blir det sommarlov! Fredagen åker han till sin biologiska pappa och sen är det bara en vecka och midsommar har anlänt. Efter midsommar får jag veta mer om hur det ser ut till hösten.

Förstår ni vilka intensiva veckor vi har framför oss? Det är tur Jonas är ledig nästa vecka så han kan hjälpa till inför kalaset. Vi ska storstäda inomhus samt klippa gräs och allt sådant. Vi hoppas på bra väder så vi kan få ut alla barnen på gräsmattan för vi kommer inte få rum inomhus. Måste nästan kolla om det finns någon lokal vi kan vara i om vädret är dåligt, just nu är vi nämligen 22 personer som anmält sig, men det är upp till 12 personer till som är bjudna så vi får se hur detta går. Men nästa vecka ska det bakas och fixas, helst vill jag baka en vända nu innan, jag vill nämligen testa att göra cupcakes. Eller om jag gör ett par tårtor, vi får se. Jag har inte helt bestämt mig ännu. Och jag hade gärna bakat lite chokladbollar och lite. Men jag har ett problem. Jag beställde bröd igår, Maxi säljer billigt nu igen. Så jag beställde två lådor denna gång, men jag vet inte vart jag ska göra av allt bröd, frysen är ju redan full. Och hur ska jag då kunna baka och frysa in annat? jag har inte riktigt tänkt till, som vanligt…

Så intensiva veckor men sen hoppas jag det lättar lite även om det är sommarlov.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.