Hanna och hennes grabbar

Vi fixar vidare

Idag vaknade vi än en gång vid 7, eller ja, innan 7 om jag ska vara helt ärlig. Barnen håller tiderna kan man säga. Å ena sidan är det jätteskönt, man kommer upp tidigt och får saker gjorda om dagarna. Men det hade varit gott att få sova ut ordentligt ibland med. Jag kommer garanterat vakan vid 7 självmant också, men då är det för att kroppen säger det, inte mina barn.

Hur som helst, vid 9 var jag rastlös. Då hade vi ätit frukost och barnen lekte. Så jag gick ut och började fixa med mina plantor. Mina tomater flyttade ju ut förra veckan, eller var det i början av denna? Hur som helst, de har stått här på vårt altanbord. Det har ju absolut inte varit meningen men de hamnade där. Nu har de tagits bort och ställts där de ska stå. Istället började jag plantera lite mer när jag ändå var ute – basilika och gurka. Vi får väl se om det blir något av plantorna.

Här nedan i fönstret har vi paprika. Jag har två hinkar till som står i Gabriels rum som vi missade att ta med oss ner. Så det gör vi nu efter vilan. Sen har jag några till som måste planteras om, men jag har inget att plantera dom i så jag vet inte hur jag ska göra.

På golvet står just nu mina nyplanterade gurkor. Jag vet inte vart de ska stå ännu ute på altanen. Det är liksom lite kaos just nu. Jag skulle vilja ställa dom intill husväggen, för när det regnar så droppar det in från balkongen ovanför, men där står redan mina tomater. Det finns mer yta, men där står en stor grill och det är två altandörrar och en vattenkran som är i vägen. Vi får se hur jag gör, så länge får de stå mot väggen ut mot gräsmattan.

Tomatplantorna växer sig stora! Helt galet att så mycket tog sig. Förhoppningsvis får vi åtminstone lite tomater snart…

I miniväxthuset har jag romansallad, spenat och idag planterade jag även basilika. I korgen uppe till vänster är det paprika som jag måste plantera om men som jag inte har någonting att plantera ner i. Får lite panik. Jag är ju en sådan att om det tar sig så måste man ju vårda det. Man kan inte bara slänga för man inte har något att plantera i. Då får man tänka om.

Tanken var sen att vi skulle åka en vända till lite butiker men de öppnar ju vid 11 på söndagar, där är nackdelen med att gå upp tidigt, vi var redo innan de ens öppnat. Så istället gav jag mig i kast med tvätten. Jag har tvättat hela helgen med när vi varit hemma. Tvättstugan är nästan tömd, det är underkläder samt några få handdukar som dykt upp under helgens gång. I övrigt är det tomt i tvättkorgarna. Så skönt! Men det var inte bara att kasta i tvätt och sen hänga eller tumla, mycket av kläderna är ju faktiskt för små. Så jag tog med allt en våning upp och började sortera ut vad som är för litet och vad som passar. det är lika hemskt varje gång! Kommer vi aldrig mer använda dessa kläder? Får vi de sålt eller kommer det ligga och samla damm för att man inte vill slänga när det är i princip nytt? Så svårt! Men det är roligt att barnen växer. Det är ju så livet går, och det får man acceptera, även om det är svårt.

Jag kan inte fatta att jag idag är trebarnsmor. Jag som för 3 år sen hade min stora Lucas. Trots våra svårigheter så hade vi det bra. Nu har vi börjat om från början – bebisar och blöjor, ersättning och flaskor. Vi kunde åka och handla när vi ville, Lucas klarar av att vara själv max en timme. Nu måste vi ta med oss barnen och anpassa oss efter de små. Livet blir verkligen omkullkastat när det kommer bebisar. Men jag älskar det! Ska jag vara helt ärlig så har mycket av min ångest försvunnit. Varannan helg när Lucas åkte till sin biologiska pappa, var jag stressad. Vad ska vi hinna med denna helg? Hur ska vi planera? Ska vi träffa polarna eller familjen? Alkohol eller inte? Själva och fixa eller själva och slappa? Jag var oftast så stressad och irriterad när det var Lucasfri helg att det inte var roligt. Nu behöver jag inte bry mig. Visst skulle det vara roligt att gå ut en kväll, men trots att Mikael snart fyller 1 år, har varken han eller Gabriel sovit borta. Jag trivs med att alltid ha dom hemma.

En långhelg helt i min smak ändå. Vi har plockat och fixat ordentligt. Det känns verkligen som att vi kommer någonstans. Jonas har kommit vidare med sitt kontor och samtidigt tömt massor i förråden. Jag har en skruv att skruva i, men måste köpa silikon först för det ska tätas. Sen är toaletten klar nere för tillfället. Det är ett tråkigt badrum men så får det vara tills vi gör om det fullt ut. När det blir vet man aldrig. Det är inte prio just nu om vi säger så.

Altanen är så ren det går, grillen är monterad, kläderna är sorterade. Ja, helgen har verkligen inneburit massor och jag är så nöjd. Nu återstår lite handlande resten av dagen samt ett träningspass. Sen är denna helg över och en ny vecka startar. En rolig vecka tror jag. Och det är bara fyra veckor kvar för Lucas i skolan, jag undrar om han är medveten om det? Så nu ska jag göra allt för att han ska orka de sista veckorna innan ett efterlängtat sommarlov. Det blir inte ens fulla veckor, det är ju nationaldagen mitt i allt också. Ja jag tror det blir en bra tid framöver, jag hoppas det och det ska bli underbart att se vad vi hittar på framöver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.