Hanna och hennes grabbar

Fixardagar!

Mitt fixarjag är överlyckligt för stunden. Igår och idag har vi fixat och donat lite. så jag bubblar över av glädje kan jag väl säga. Allt är inte klart ännu (blir det någonsin klart?) men vi har börjat plocka lite här och lite där.

Allting började egentligen i torsdags med att vi tankade bilen samt dunken. Dunken tankar vi en gång om året ungefär då vi behöver bensin till gräsklipparen. Efter det handlade vi på Maxi och kolla in vår bagage. Älskar att nya bilen rymmer så mycket! Vi kom hem med en ny grill. Det blev inte den vi ville ha, utan det blev modellen större. Helt enkelt av anledningen att den vi skulle ha var slut. Men det skiljde inte så mycket i pris så vi slog till med lite större. Vi köpte allt som behövdes s- gasoltub, slang och överdrag. Så nu är grillhörnan uppdaterad.

 

Igår sen så började dagen med att Jonas klippte gräset. Det behövdes verkligen då det blivit jättelångt de senaste veckorna. Vi har ju en liten gräsmattan på baksidan samt en ännu mindre på framsidan. Ibland funderar vi på om vi ska lägga plattor på hela framsidan så vi slipper gå runt med gräsklipparen, men vi vet inte. Vi får se vad framtiden visar. Det tar ett tag att klippa gräset eftersom Jonas även går med kantklipparen och det. Vi har ett smalt litet land som det växer som ogräs i, kanske det är ogräs, jag vet inte. Vi ska inte ha kvar landet i alla fall men vi tar inte bort de förrän vi gör om altanen. Så där körde han också över allt med kantklipparen. På vår altan sen har vi en hög med kullersten. Dessa vill vi inte ha och tänkte därför sälja dom. Eftersom vår nya grill ska stå där stenarna är, plockade Jonas ut dom på trädgården så länge så vi skulle få rum med grillen.

 

 

Lucas skulle till sin biologiska pappa så jag körde honom. Eftersom alla var lediga fick han komma ut tidigare, redan vid 11 så jag var hemma strax innan 12 igen. Då hade mina föräldrar kommit. Vi skulle kolla vad som behövs för att bygga denna ”låda” som jag säger bakom vår säng. Vi har idag snedtak i vårt sovrum. Det enda som får vår huvudgavel att stå stabilt är en byrå som vi har ställt mellan vägg och gavel. Vi ska ju göra om hela sovrummet och sätta in en ny garderob och lite, men det får vänta. Hur som helst, ett av projekten är att sätta upp någon form av låda bakom huvudgaveln så vi kan ställa sägen ordentligt mot något. Först när denna låda är byggd, kan jag måla om hela sovrummet. Dock blev det inget med denna låda eftersom min far är upptagen med annat. Istället byggde vi ihop den nya grillen. Jag har skojat om att jag och Jonas kanske måste ta ut skilsmässa när vi är klara. Den förra grillen vi hade var en kolgrill som var köpt på en av de billiga butikerna. En sådan som tillverkas i hur många exemplar som helst och där allting är lite snett och lite skevt. Vi hade superproblem med att få ihop den grillen just av att det är lite sisådär med måtten och vinklar. Jag var skogstokig minns jag och sa att jag ger fasiken i grill, det är sjukt att det ska vara så svårt! Så med det i minnet skojade jag om att vi kanske inte ens skulle kunna vara fortsatt gifta efter denna montering. Men vi bad min far om hjälp för att det är ju en gasolgrill vi har köpt. Det har vi aldrig haft innan så vi behövde hjälp kände vi.

Grillen blev ganska snabbt monterad och vi är så nöjda! Det är verkligen en stor grill! För stunden använder vi halva grillens yta ungefär för att få till det med mat till oss. Den andra delen kommer behövas när vi ska ha gäster över. Eller så börjar vi använda alla brännarna när Jonas fått in snitsen. Det är som sagt första gången vi har gasolgrill så det är ju lite testkörningar nu framöver innan vi får det så som vi vill ha det grillat.

Efter stenar men innan grill

Nya grillen

Gamla grillen som för tillfället står i trädgården och samlar mer frömjöl. Vi ska köra den till tippen men vägrar ta den i nya bilen, så när kärran är tom igen ryker den så fort det bara går. Efter att grillen var färdig tog vi en vända mot stan. Vi köpte lite mer mat till grillningen och vi gick in på systemet. Jag var sugen på vin, så galet! Jag drack lite alkohol på nyårsafton så nu när det nästan gått ett halvår kan det vara dags igen kanske.

Eftersom mor och far hjälpte oss med grillen, bjöd vi in dom till premiärgrillningen. Maten var absolut god men vi behöver träna lite mer. Det tog lite längre tid än planerat men vi hade all tid i världen. Mor och jag drack vin inne och pappa tittade på medan Jonas grillade. Efteråt åt vi en utsökt middag. Barnen la sig och medan far min tittade på nyheterna, spelade vi andra spelet sequense. Har ni spelat det? Snabbt förklarat så är det ett kortspel med spelplan. Man har x antal kort på handen (olika antal för hur många det är som spelar) och man ska få 5 i rad. Jätteroligt spel. Det roligaste igår var ju att vi fyllde hela spelplanen och först när sista markören lades, vann någon! Det roliga var att ingen såg att det blev en vinst, hade jag sett det tidigare hade jag kunnat stoppa det, men ingen såg att det skulle bli en rad så vi skrattade gott. Tre vändor hann vi spela, jag vann två.

 

Idag vaknade barnen vid 7, vi var trött fastän det blev tidigare igår än det brukar. När klockan slog 10 hade vi ätit frukost och tittat på masked singer från igår. Så vi gick ut på stan. Gabriel har bara ett par shorts än så han behövde lite sommarkläder kände vi. Likadant med Mikael. Visst han kan ha Gabriels kläder från förra året men något nytt ska väl den grabben ha? Så på de tre följande bilderna är det kläder från dagens shopping. 

Tre par shorts och tre t-shirts till Gabriel

Tre pyjamasar och ett set med t-shirt och shorts, samt en keps till Mikael. 

Två pyjamasar till Gabriel

Det blev lite handlat. Mikael har egentligen redan pyjamasar så det räcker, men när Gabriel hade samma storlek var det vinter. Nu är det vår/sommar. De siar ju om att det ska bli en jättevarm sommar igen, och vi har ett hus som blir kokhett. Så grabbarna behöver kortärmat när de sover känner jag. Gabriel har nästan igen pyjamas än eftersom han precis kommit upp till en ny storlek – 98. Så där måste vi handla lite då och då för att komplettera.

Vi fick kullerstenen såld idag med så det var skönt. Ett steg klart liksom. Så det som är kvar just nu att fokusera på är häcken på baksidan, samt att ställa ut mina planterade tomater och det. Just nu står dom på mitt altanbord så vi kan inte använda det. Sen är väl altanen klar. Vi var duktiga och tog med kartongerna från grillen när vi var och handlade så den blev vi av med direkt! Ja och så kom grannen in och tog vår sida av häcken med när han ändå var igång, väldigt snällt! Så det som verkligen är kvar nu är att måla staketet, vi gör ju inget med altanen i år ändå.

Kvällens middag blev återigen grillat och idag fick han in snitsen och all mat blev klar snabbt! vi har hunnit dammsuga och så fort barnen ligger i sina sängar ska vi torka av golvet på mellanplan. Sen är det rent där med.

Så lite fix här och där. Det gör mig glad. Vi får ordning i kaoset. Jag har ju även städat av toaletten nere och vi ska få dit hyllan, sen är det klart där med. Blir så bra! Det behöver inte vara stora projekt som blir klara, det är bara så gött att kunna bocka av lite fix så man kommer någonstans. Imorgon blir det nog bara att slappa tror jag. Inga måsten i alla fall. Kanske målar lite staket, eller något, vi får se.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.