Hanna och hennes grabbar

Dagarna går..

Ja jag varnade er, men nu är det spel som prioriteras här hemma. Nej då, skämt och sido. Jag har inte hunnit av flera anledningar. Men en snabb update om vad som hänt de senaste dagarna ska jag hinna med i alla fall.

I söndags tog vi promenaden med Xrundan? Har jag berättat om den? Om ni missat det inlägget tidigare så kommer en snabb recap. Xrundan är en digital tipspromenad som finns i bland annat Vetlanda. Det är 15 frågor och varje söndag uppdateras rundan med nya frågor så den är högaktuell. Den lämpar sig för alla personer eftersom det finns olika rundor tipspromenader men man går samma sträcka. Man laddar ner appen och skapar en profil. Sen väljer man kommun, vilken runda ( i Vetlanda kommun finns tre rundor – centrum, Kvillsfors och Landsbro) och sist vilken tipsrunda. Man kan välja för mindre barn, riksquiz, sport och tidigare frågor. Rundan följer gångstigar och vägar så alla ska kunna delta. Läs mer på deras hemsida här

Rundan här i centrum är väldigt härlig. Den går på cykelvägen som sträcker sig från Bortre änden av vår väg, vidare förbi vårt hus och ut mot Sävsjö. Det är för att detta var tidigare ett järnvägsspår. Så vill man kan man gå/cykla hela vägen till Myresjö på denna grusväg. Men vi svänger av långt tidigare för att längre fram följa bäcken som går längs med sjukhusparken. Där är det så fint! Ankorna simmar och väntar på mat. Personer som ligger inne eller ungdomarna från gymnasiet syns här ofta. I slutet av parken har vi en skatepark och fritidsgård. Så härligt område.

Mikael somnade som alltid och foten hängde vid sidan, hur gulligt är det inte med barnfötter egentligen? Här nedan ser ni fler bilder från parken, parkförvaltningen ser till att plantera blommor och hålla det snyggt. Det ska bli kul att se hur det blomstrar upp här.

Sen hände faktiskt inte jättemycket mer på söndagen. Vi tog vår promenad, jag åkte och handlade lite och på kvällen tränade jag. Sen var dagen ungefär slut. Ja jag spelade lite såklart där på kvällskvisten. Men söndagen var så slapp! Vi var väl extremt trötta efter Eurovision, var längesen jag satt uppe så länge.

Igår måndag ändrade jag Gabriels säng. Numera kan han klättra i och ur sängen själv. Han är ledsen på bilden men det var för att jag hade den farliga skruvdragaren i hans rum! Han är så rädd för den. Måste vara något med ljudet antar jag.

 

 

Mikael är så ledsen på denna bild! Jag skrattade så för att han själv ålar sig så mycket i famnen och ska ner på golvet, men när man sätter ner honom så blir han så ledsen. Beslutsångest deluxe.

Igår tog jag en promenad, handlade och sen kom mormor. Jag var hos sjukgymnasten och japp, jag har tennisarmbåge. Jag kan fortsätta med min träning men det blir samtidigt lite rehabträning varje dag hemma. Jag kunde absolut fortsätta med träningen men anpassa vikte efter förmåga helt enkelt. Så länge jag inte har ondare dagen efter så är det bra.

På kvällen hade vi styrelsemöte. Vi bor ju i en samfällighet. Det är 10 hus, fem radhus och fem kedjehus, samt ett lägenhetshus som ingår. Vi hade väl gärna sluppit huset med lägenheter men tyvärr finns de kvar. När husen byggdes hade husen mycket mer med varandra att göra – de hade sammankopplade tv-kanaler eller något sådant, samt lite andra grejer som de köpte in som gemenskap. Förr hade de en gungställning och en sandlåda men barnen växte upp och grejerna blev för gamla. Nu tog de upp frågan igen för att vi har flyttat in och har smågrabbarna, killen i huset bredvid vårt är nyinflyttad och en av de andra i husen har också yngre barn. Men det var inget vi bestämde något om nu. Vi har en stor gräsmatta gemensamt som vi klipper gräset på. Det sker två gånger varje sommar för varje hushåll, men ända sedan vi flyttade in har vi knappt behövt klippa för det växer så dåligt när det varit så varmt.

Gårdagens möte höll på i 2 timmar, det var det verkligen ingen som trodde! Men vi beslutade om ny sekreterare och ny ordförande. Den förra sekreteraren flyttade och ordföranden gick bort häromveckan. Så nu är Jonas ordförande och en annan granne är sekreterare. Så nu i sommar ska vi förhoppningsvis bli av med ett träd. Trädet tillhör lägenhetshuset och deras fastighetsägare. De vill ha ner det och frågade vad vi tyckte, Jag och Jonas sa ner med skiten direkt för det förstör vår bil. Det droppar från trädet och fastnar på bilen. Vi har vår parkering precis under. Så från vår sida var det definitivt ok. Vi pratade om planket som är skruttigt. Och jag tror dom bestämde att de ska tvätta och måla det men då måste fastighetsskötaren för lägenheterna kapa en del av sin häck så vi kommer åt allt.

Dessutom måste vi som har platser i carporten fundera över hur vi ska göra med den. Den behöver målas om. Så nu har vi lite fix framöver. Men detta möte var väldigt roligt och intressant. Det var kul att äntligen få ansikten på i princip alla grannar. Men det höll på länge så vi hann inte med något mer under hela kvällen faktiskt. När vi kom in fick barnen lägga sig efter kvällsmat och välling och jag startade en maskin tvätt.

Och natten för Gabriel gick jättebra. Eller ja han är jättesnorig så vi satt med honom sent igår kväll och gav honom nässpray och lite, Men han har inte varit uppe en enda gång under natten. Jag misstänker att han inte förstår att han kan klättra ur sängen själv. Han har inte kommit på hur han ska göra. Så han låg så fint i sängen när jag kom in, han var vaken men låg och slappade. Jag själv låg och väntade på att han skulle komma in till mig, men som sagt han har nog inte klurat ut att han kan klättra ur själv. Men det kommer nog snart..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.