Hanna och hennes grabbar

Shopping

Igår gick jag  på stan med min mor. Jag behöver kläder. Jag har ju gått upp i vikt efter graviditeterna och jag verkar inte kunna gå ner något så nu måste jag köpa lite kläder som jag kan ha både på kalas men också den stundande fotograferingen.

Det är svårt att shoppa själv när man har med sig barnen, hur ska man kunna stå i provrummen? Men igår fick mor och jag äntligen möjlighet att komma ut tillsammans. Hon kunde ta barnvagnen medan jag provade och så kunde hon se om det satt bra eller om det bara var skräp. Vi har inte så stort utbud här hemma i Vetlanda, jag måste ju dessutom gå upp till de stora storlekarna och det är bara en butik som har något utbud av det – Kappahl.

Utöver kläder till mig, letade jag kläder till grabbarna inför fotograferingen. Det är svårt. Jag vill ju att vi alla ska ha liknande färger men alla behöver inte komma i blått liksom. Men ingen ska ha svart heller. Så det är en utmaning. Om alla tre grabbarna hade varit i samma ålder hade man kunnat syskonmatcha och så hade jag och Jonas kunnat matcha. Men eftersom Lucas är så pass mycket äldre, finns det inte likadana kläder i hans storlek. Nu är jag gnällig, om jag hittar en blå skjorta till smågrabbarna, finns det såklart en blå skjorta till Lucas, så jag bara gnäller. Detsamma gäller byxor, finns det bruna byxor/shorts till dom små, finns det till Lucas också men här kan det faktiskt vara ganska mycket skillnad i utformning, det är det jag menar. Shortsen ska ju fortfarande vara snyggshorts, om de nu ska ha shorts, det vet jag ju inte än.

Hur som helst, kläder till barnen kan man köpa på Kappahl, Lindex och H&M. Utav dessa föredrar jag nog Kappahl. Lindex har haft ett kanonutbud men jag tycker det har börjat dala på senaste åren. H&M har ju extremt mycket kläder men det är så mycket som är baskläder så det blir liksom inte roligare än så. Då får man nästan beställa hem kläderna istället. Här hemma har de dessutom en förkärlek till att hänga ut så mycket kläder så man knappt kan bläddra bland dom. Vissa gånger har jag fått gå en lång omväg genom butiken för att ens ta mig till barnavdelningen, just för att de hänger ut alla kläder de har hemma. Det är verkligen inte att rekommendera, det ser stökigt ut jämt.

Det slutade i alla fall med att smågrabbarna fick kläder från H&M. Jag hittade faktiskt en klänning på Lindex, det trodde jag aldrig! Den kände mycket bättre på än den som jag köpte på Kappahl, men nackdelen med den från Lindex var att den hade smala axelband. Jag har komplex för hur fläskiga mina armar är, och vill dölja dom litegrann. Nackdelen med denna klänning var att den extra sömmen i nedre delen gör att fallet på klänningen rubbas och min figur kommer fram mer. Och min figur är ju endast tjock. så jag är inte helt nöjd, men det duger och jag vet att jag kommer använda denna klänning mer i sommar. Lucas hittade jag ett par shorts till och jag har nu bestämt vilken skjorta jag vill köpa till honom så det ska jag fixa. Så är det bara Jonas kvar.

Det sista vi tittade på var present till min svägerska som idag fyller 40. På lördag ska vi hem till henne och brorsan på kalas. Så jag har letat presenter. Om jag hittat något kan jag inte berätta, hon kanske kommer in här och läser, vad vet jag? Men på söndag kommer jag kanske kunna göra ett inlägg om festen och min present. Vi får se.

Idag gick jag och Jonas en shoppingrunda. Han hittade ett par byxor samt ett par shorts på Kappahl. sen gick vi in på H&M och köpte skjorta till både Jonas och Lucas. De får exakt likadana modeller. Kul att jag ändå började detta inlägg med att vi inte måste ha samma färg, vad tycker ni om färgvalet?

Det blev blått för hela familjen! Grabbarna kommer ha shorts medan Jonas valde långbyxor. Jag har som sagt en klänning som går mig till knäna ungefär. Jag såg en jättefin skjorta med ränder i vitt och beige till Lucas och en i vitt och grönt till Gabriel, men jag orkade ärligt talat inte gå och byta när jag väl handlat. Så det slutade med att alla har blått. Ja det är till och med så att alla fyra har samma modell av skjorta, komiskt ändå! Tror ni detta kommer bli bra?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.