Hanna och hennes grabbar

Fotografering om en månad

Har jag berättat för er om en tävling jag vann i vintras? Den fotografen vi går till med barnen en lokal fotograf som är suverän. Hennes namn är Josefin och hon specialiserar sig på barn och familj. Ni hittar hennes hemsida HÄR.

Vi kontaktade henne första gången när Gabriel var född och jag ville boka tid för en 4månaders fotografering. Varför det är just fyra månader är för att jag fotograferade Lucas vid fyra månader hos en annan fotograf. Så jag vill ha samma ålder ungefär på grabbarna helt enkelt.

Vi blev så nöjda! Hon fick till så galet många bra bilder. Och hon har så mycket rekvisita! Det finns stolar i alla möjliger former och storlekar. Hur de är slitna och allt sådant. Eller varför inte korgar? Eller band av blommor och blad? Spann och hinkar kan de också sitta i. Hon tar även bilder under graviditeten och då har hon klänningar att låna ut, likadant tyllkjolar till små flickor. Hon har två olika bakgrunder i sin studio, eller ja det ena är en i trä som lämpar sig upp till 1 år. Sen har hon en stor bakgrund med vitt golv och tre olika papp att hänga ner så man får en snygg bakgrund.

Vi hade så stora problem med att välja bilder för det var så många bra. Till slut blev det ett collage med fyra bilder, samt att vi tog fyra bordsförstoringar, en till mormor/morfar och en till farmor/farfar, en till oss själva och en till gudmor.

När Gabriel blev ett år, hade vi bokat en ny tid. Denna gång skulle det bli foto på Gabriel och Lucas. Det jag visste jag ville ha var en förstoring på Gabriel själv, samt ett album. Denna gång blev det enklare att välja för nu hade vi fler bilder att plocka. Jag menar ni ser väl hur snygga grabbarna är på bilderna här under?

 

 

När Gabriel fyllde ett år, visste vi ju att Mikael snart skulle komma. Så vi berättade att vi hör av oss under sommaren om en ny tid för det kommer ju en lillebror. Hon blev så glad. Det är så härligt med Josefin, hon känner oss inte men hon får ta del av hur vår familj växer och hon blir uppriktigt glad för vår skull. Så efter sommaren var det dags igen, denna gång var det Mikael som skulle få sin 4månaders fotografering. Nu har vi kommit in i rytmen och kunde ganska snabbt välja bilder, men det var riktigt svårt. Och vi tog återigen ett collage om fyra bilder samt fyra bordsförstoringar. Det blev så himla bra och vi är så nöjda.

Nu till tävlingen. I vintras drog hon igång en tävling på Instagram, kika gärna in där också, ni hittar den HÄR

Tävlingen gick ut på att g illa och dela så jag gjorde såklart det. Inte för min egna skull egentligen utan för att hon skulle spridas ännu mer. När 23/12 kom hade jag glömt tävlingen helt och hållet. Det var en vän till mig som grattade mig på snap. Grattis Hanna! Ni är så värda att vinna som har varit där flera gånger. Jag fattade ingenting. Men jag såg inlägget om min vinst och hörni jag var i chock! Vinsten? Ja det är en fotografering och produkter till ett värde av 10.000kr! Helt sjukt! Det kommer bli en och annan bild vi får hem kan jag säga. Och om en månad är det dags för fotografering, närmare bestämt den 8/6. det är två dagar innan Mikael fyller 1 år så vi ska försöka få till en bild på bara honom, sen blir det nog lite bilder på alla tre barnen och sen på bara mig och Jonas och såklart bilder på oss allesammans. Sen får vi se vad hon valt ut, för hon har redan valt storlekar på ramar och album. Beroende på vilka storlekar vi får, kommer vi köpa till det vi känner vi behöver utöver det vi får.

Så nu ska jag aktivt börja leta kläder till oss alla. Vi ska matcha men alla behöver ju inte ha samma färg, eller hur? Och det mest galna? Vi ska vara utomhus! Jag har alltid varit emot bilder utomhus men nu ska Josefin visa mig fördelarna med detta. Jag längtar så tills vi ska ta dessa foton, visst hade jag önskat att jag kunde gått ner i vikt innan, men det verkar ju inte hända. Jag får bara acceptera, eller gömma mig bakom barnen på bilderna.

Brukar ni åka till fotograf och bli fotade ordentligt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.