Hanna och hennes grabbar

Altanen blir renare

Jag gör reklam för ett märke i detta inlägg, men har inget samarbete.

För ett tag sen köpte vi en borste så vi kunde rengöra vår altan. Ända sen vi flyttade in för tre år sen, har detta golv sett konstant dammigt ut. Först trodde jag att det var så mycket pollen men vi har insett att nej det är inte pollen för så här ser det alltid ut, även direkt efter vi städat av det.

Vi har försökt med tralltvätt och borste, vi har försökt med bara vatten och  borste men inget har hjälpt. Men så såg jag en reklam från Ryobi. För er som inte vet, Ryobi är ett märke med mängder av verktyg. Vi köpte en skruvdragare från det märket ganska snart efter jag flyttat ihop med Jonas i lägenheten. Sen har jag sett detta märke växa och växa. Förra året köpte vi en slipmaskin så jag skulle få lite arbete gjort fortare när jag gjorde Lucas gamla rum. Men de har alla möjliga verktyg idag – gräsklippare och trimmer häcksax, sågar av olika slag och så vidare. Tänk att ett märke som vi köpte för att det var billigt då, idag är ett av de största inom denna branschen. Nu var det reklam för en multiborste, tror jag den heter, eller så är det specifikt borsten som heter så. Det är i alla fall ett verktyg att ha ute på exempelvis trall, plattor och annat hårt underlag. Den här gör underverk med vår altan tänkte jag eftersom det är så mycket mer kraft i borsten än om jag ska stå och borsta själv. Så vi köpte ett starkare medel att tvätta med och sen drog jag igång.

Redan utan medel såg man skillnad. Men det gör man med vanlig borste också. Det ser ut som att man sopar bort damm helt enkelt. Jag hällde ut medel och sen skulle man vänta. Jag väntade knappt två minuter, man skulle vänta uppemot en kvart, sen såg det ut såhär.

 

Man ser exakt var jag hällt ut medlet och hur det skvätte ut. Medlet har alltså frätt bort färgen. Nu är detta medel något man ska ha på trall. Så helt plötsligt insåg vi att de som byggde altanen, dom har ju inte använt rätt färg! De har säkert använt vanlig väggfärg eller liknande. Är det kanske därför vi får den här ytan på govlet? Kolla bilderna nedanför så ser ni ungefär hur jag menar. Det går alltså inte gå med blöta skor för mönstringen från skorna syns direkt. Så på grund av detta, kan jag inte gå ut med mina innetofflor på altanen ens. För jag drar ju med mig detta ”damm” in. Och när det är blött i gräset och skorna blir fuktiga, ja då kommer vartenda steg synas på altanen, fastän vi precis rengjort allting. Det är så himla störigt!

 

 

Altanen ser inte klok ut men vi får leva med det. Vi tänkte köpa mattor man kan ha ute och lägga så man åtminstone kan gå därute utan skor. När vi har gäster över och vi ska grilla, ska de behöva springa runt i sina skor då och ta av  och på när de ska hämta grejer inomhus? Nej det blir bara rörigt. Tanken är framöver att vi ska bygga om hela altanen. Ni ser fönsterna på bilderna ovanför? Det är ju gamla fönster med hasp. För det första vill jag inte ha hasp, för det andra vill jag ha stora fönster, inte flera stycken mindre. Så någon gång ska vi riva altanen men vi har ett problem – vi vet inte om det finns bygglov på detta. För vi är det enda huset med altan. Nu har altanen stått upp i över 30 år misstänker vi, åtminstone 20, så vi har hört någonstans att om det inte finns bygglov, är det ok efter 20 år. Bygglov har inte alltid funnits typ. eller något sådant, jag vet inte. Jag har ingen källa på detta helt enkelt.

När vi bestämmer oss för att göra om, då får vi kolla upp saker och ting då helt enkelt.

Hur som helst, vår nya maskin från Ryobi är väldigt bra. Det var lätt att rengöra, även om det nu inte blev rent. Men det är som sagt inte maskinens fel, det är vår altans. Imorgon ska jag se om jag hinner köra över våra plattor på framsidan. Tror det kan bli riktigt bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.