Hanna och hennes grabbar

Prov inför utbildning

Idag var det dags! Prov inför en eventuell skolstart. Jag gick upp i vanlig tid eftersom jag skulle till Jönköping. Jag tror jag var mer nervös för att hitta, än för själva provet. I alla fall på morgonen. Hur som helst, jag kom iväg i vettig tid – 7.20 och resan gick bra.

Jag hade inte kollat upp adressen ordentligt, utan var helt övertygad om var det låg någonstans. Jag hade rätt kan jag meddela. Men det var läskigt att köra dit, jag har ju knappt kört bil de tre senaste åren. Alltså jag har ju kört till och från Maxi och förra året körde jag till Kolmården, men det är i princip allt. Nu skulle jag köra vår nya bil till Jönköping och i delar av stan som jag inte kört i på flera år.

Jag hittade till skolan, fick vända i en rondell eftersom man inte fick korsa vägen och kom in på parkeringen. Sen fortsatte jag med fake it till you make it. Jag hade ingen aning om något. Körde klassikern ”låtsas läsa ett SMS” men i själva verket kollade jag vilken dörr jag skulle gå in i. Hittade salen och klev in. Lyckades logga in på allting och sen var det bara att vänta.

Provet bestod av tre delar – en svensk del, en engelsk och en teknisk. Den svenska och engelska delen kunde jämföras med högskoleproven. Man skulle välja en synonym till ordet, i en annan del  var det rättstavning och i en tredje del var det läsförståelse. Det fanns även meningsuppbyggnad. I den engelska delen var det också synonymer och en del med läsning och till sist meningsuppbyggnad. Den del jag var mest orolig för var den tekniska. Det var alltså frågor om datorer. Visst jag sitter en hel del vid datorn och skriver nuförtiden, men jag jobbar ju inte i vanliga program. Jag använder en webbläsare och uppdaterar bloggen. Det är ungefär det. Jag använder inte MS office eller mailar speciellt ofta. Så jag var riktigt nervös!

Teknikdelen gick nog bättre än vad jag trodde men det var värre med engelskan. Jag får panik av att läsa engelsk text och sen besvara frågor. Eftersom jag ibland zoomar ut och tappar tråden, har jag jättesvårt för att få ihop det. Och då pratar vi svenska, nu var det ju på engelska! Så den delen tror jag att jag får sämst på.

Hur som helst, det fanns 3 timmar till att skriva provet, jag var klar på 75 minuter…Jag var verkligen inte först, det hann nog gå 5-10 före mig så jag det kändes bra. Men det var så olustigt att folk blev klara så snabbt. Men de gör kanske som jag, svarar och går vidare. Titta inte tillbaka liksom. Eller så var det någon som pluggat nyligen och gjort högskoleprovet och hade vanan inne kanske, vad vet jag.

Jag åkte upp till Asecs för jag ville kolla på kläder. Hittade inget och tog mig en ensam lunch på Liban Deli. Jag älskar Liban deli. Har ni inte varit där tidigare, gå dit! Libanesisk mat som smakar fantastiskt. På Liban Deli får man olika val. Idag valde jag dagens lunch vilket är två spett med kött, fyra mezas och till det har man ris, bulgur eller pommes. Jag valde sallad. Jag åt här första gången när jag åt LCHF och då tog jag sallad. Det har liksom följt med. Jag är inte jätteintresserad av den biten, det är köttet och mezas som är det viktiga.

Meza är en smårätt. De har mängder att välja mellan. Jag väljer dock alltid samma – tabbouleh (ursäkta stavning), vitlökscreme, valnötsröra och stekt aubergine i yoghurt (tror jag det är). Jag har testat flera mezas, det finns andra röror och man kan även välja friterat, typ pirog och haloumi bland annat. Efter valen får man välja om man vill ha fläsk eller kyckling, jag tar alltid ett av varje, och sen tar jag alltid ett bröd till. Jag gjorde inte det förr, men nu gör jag det då jag tycker det är gott att doppa det i de olika rörorna.

Alltså jag kan ju äta vitlökscremen som den är, inget kött till. Den är så himla god! Det är så mycket vitlök så hälften vore nog, men alltså wow! Det är så fantastiskt. Likadant med valnötsröran. Den är krämig och så len, helt fantastiskt. Denna gång blev jag lite besviken på både tabbouleh och auberginerna. Det var inget sting i tabboulehn, den var liksom lite lam. Annars innehåller den ju örter och det som ger den en stark smak. Så det saknade jag. Auberginerna var brända så inte jättegoda, men samtidigt väldigt goda. Så det var lite tveksamt där. Jag tvekade faktiskt på vilka mezas jag skulle välja, nästa gång byter jag nog ut lite.

Sist men inte minst passade jag på att köpa en present till syrran som fyller år imorgon. Då blir det kalas!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.