Hanna och hennes grabbar

Fixarhumör!

Nu när våren kommer så blir jag lite tokig. Eller nej inte tokig men jag blir glad och sprudlande. Och med det kommer mitt fixarhumör! Vi ska dessutom ha kalas på lördag så det är ju perfekt att det kommer nu så jag verkligen får något gjort.

Här till vänster ser ni vår entré. Jag står i trappen upp till andra våningen. Jag hatar verkligen vår entré. Eller nej jag hatar den inte för den har gott om utrymme, men den är belamrad året runt. Största bovarna är ju såklart vagnarna. Både syskonvagnen och cykelvagnen tar ju en hel del plats. Men vi har löst det genom att aldrig plocka fram något ur de garderober som dom täcker.

Ser ni skostället? KAOS. Det blir aldrig bra där och största anledningen är seriöst alla skor. Jag har väldigt många framme och jag bör sortera. I veckan skulle jag vilja att vi tömde allting som stod på och runt skostället – det står ett par gåstavar i hörnet. Inte en gång sen vi flyttade in i huset har jag använt dom, det är dags att kasta dom. På bänken står ett par gamla kängor till Lucas. De har stått bredvid bänken hur länge som helst. Nu ställde jag upp dom för att dom ska kastas. Hans stövlar som står närmast dörren kan vi ställa undan, han behöver inte fodrade stövlar längre. Jag har nog tre par foppa vid stället. Ett par använder jag till och från gymmet så de ska vara kvar, ett par ska definitivt slängas och ett par kan vi faktiskt ta upp till baksidan så vi kan använda dom där istället. Jag har även lite sneakers och löparskor jag måste fundera på vad jag ska göra med. Så bara projekt skoställ tar sin lilla tid kan man säga. Men som sagt allt vill jag ha bort och att det ska rensas. Och så kan vi passa på att dammsuga ordentligt här.

Man ser även min stora jacka i bilden, den kan jag utan eftertanke hänga in i garderoben. Inte ska jag behöva ha en dunjacka nu! Garderoben är såklart en av de som vi täcker med vagnarna. Men jag har lite som ska in där så imorgon när jag ska ut till barnen kan jag passa på att ställa/hänga in dom grejerna så blir det gjort. vi har idag tre garderober nere. En till Jonas, en till mig och en till barnen. Även här måste vi rensa lite. Jag har massa skit i min garderob vet jag. Hälften av grejerna kan nog slängas och den andra hälften kan man fundera på. Tanken är att vi längre fram ska riva ut dessa och sätta en garderob med skjutdörrar. Det är tanken men om vi någonsin kommer komma till det vet jag inte. Jag vill göra om hela hallen – måla och lägga nytt golv och göra entrén bättre, men tid och pengar finns det dåligt med just nu. Behöver ju inte dra igång ännu ett renoveringsprojekt, när det andra inte ens har börjat renoveras! så nej det kommer bli en förändring men jag vet inte när. Projektet är lite större än att bara ha ny färg på väggarna helt enkelt.

Jag tycker det är svårt att få ordning i just hallen. Det är mössor, vantar, regnkläder och skor. Allting på samma yta och eftersom garderoberna är blockerade, behöver man förvara vissa grejer på en annan plats. Men var? Ni ser att vi på bild nummer två hängt upp krokar där småttingarnas jackor hänger. Den klädhängaren vi har idag är totalt värdelös. Det är stora knoppar på själva hängarna så det är ingen som kan hänga jackan ordentligt för hällan går inte runt knopparna. Totalt värdelöst så alla hänger sina kläder i luvan eller bara kastar upp jackan. Sjukt störigt. Men den är stor och har många skruvar så om vi tar bort den kommer väggen se så tråkig ut. Jag vill byta, men vet inte till vad. Det syns inte på bilden men det är ju en dörr strax bredvid som är i vägen. Men vi ska nog komma på en lösning. Jag är inne på att köpa en hatthylla i samma serie som skostället och sen flyttar vi bara skostället till där hängaren står idag, och skruvar upp hatthyllan över. Jag tror det är smidigaste lösningen, men vi får se vad vi hittar på. Jag tror vi får mer yta att röra oss på i alla fall och en hatthylla är inte speciellt dyr om vi bara vill göra något tillfälligt.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.