Hanna och hennes grabbar

Veckans träning

Jaha då var det dags för en uppdatering kring veckans träning.
I måndags var det dags för Strength Development. Jag brukar ju köra det på söndagar, men i måndags var det release på omgång två. Jag och syrran var där och tankarna efteråt var liknande. Det var en övning vi verkligen inte förstod oss på men jag tänker att vi kommer fatta den så småningom. Man ska alltså ligga på brädan och ha rumpan utanför kanten. Resten av överkroppen på brädan. Man ska ha fötterna i golvet och lyfta höfterna. Sen ska man stå statiskt i den positionen. Varv 2 och 3 ska man även lyfta ett ben, alltså först höger ben och sista varvet vänster ben. Vi har ju gjort den här övningen tidigare, men inte på det här sättet så det blev ju kortslutning i huvudet helt enkelt.

Jag hann även med en promenad på 30 minuter. Eller hann med och hann med, det var det första jag gjorde på morgonen.

Vi tog en promenad i tisdags också men då blev det så konstigt. Mitt vänstra ben låste sig. Eller det låste sig i foten. Det slutade med att jag haltade och jag var osäker om jag skulle kunna gå sista biten hem. Det kändes som att foten svullnat men när jag väl tog av mig skon var den helt normal. Men mitt vänstra ben är lite lurigt. Jag tror det är min ischias som spökar. Att den foglossning jag fick med Gabriel, inte läkt helt än. Sådant kan ta tid och med tanke på min övervikt så belastas den fortfarande fel.

I torsdags cyklade jag till gymmet och körde Bodybalance. Passet som blanda yoga, pilates och Tai Chi. Det är så skönt men också jobbigt. Jag ska ta en paus från bodypumpen som sliter lite på kroppen med alla upprepningar, och köra detta ett tag. Förhoppningen är att jag inte ska vara lika stel som jag är nu, eller spänd.

I lördags cyklade jag en hel del. Först till maxi och handlade, då var Jonas och barnen med. Senare cyklade jag till Öob på andra sidan stan och köpte en kruka och lite. Och innan middagen blev det en snabb tur till Lidl. Allt som allt blev det ungefär 8,5 km. Mitt ben har varit konstigt hela veckan så att cykla känns bra.

Därför blev det även en cykeltur till Biltema idag. Jag skulle bara köpa batterier och hade kunnat köpa dom på fler ställen. Men jag tänkte att Biltema ligger typ längst bort av alla butiker, så då tar jag sikte på att cykla dit och få extra motion. Så jag cyklade dit innan lunch och stannade även vid Intersport. Sen cyklade jag hem igen och det blev nästan 5,5km totalt. 

Jag tror jag har en inflammation i ryggen. Att min ischiasnerv är klämd och därför har jag ont i ryggen och så strålar det ner i benet. Att cykla påfrestar inte lika mycket så jag får väl försöka hålla mig till det, men hur ska jag göra nu under veckan när Jonas jobbar förmiddag och jag vill ut med barnen? Det kommer bli jättetufft. Jag kommer vara så rastlös! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.