Hanna och hennes grabbar

Spelrelease!

Jaha idag är dagen. Ett efterlängtat spel har kommit!

Jag har kanske inte berättat att jag älskar att spela tv-spel? Jo lite har ni nog haft det på känn, ibland hinner jag ju inte uppdatera här eftersom jag sitter och spelar tv-spel. Nu har det i alla fall hänt. Vi har väntat på det här spelet en lång tid nu, exakt hur länge kan jag inte säga. Lite background för er som är intresserade: Zelda är en spelserie från Nintendo som funnits sen 1980-talet. Jag har spelat många spel, inte alla, men tillräckligt många för att säga att jag är ett stort fan av denna spelserie.

Spelet heter Zelda, men det handlar om karaktären Link. Jag spelar som Link i världen Hyrule. Där är Zelda prinsessa och Ganon är the bad guy. Där har ni storyn i princip. Jag ska inte gå in på det mer, för då kommer det inlägget bli det absolut längsta någonsin. Men jag kan säga så mycket som att för 6 år sen, när Nintendo Switch lanserades, spelade jag Zelda: Breath of the Wild. Det är spelet som utspelar sig innan detta som släpptes idag. I alla fall, den helgen det lanserades, då åt vi endast micromat. Jag sa till Jonas på torsdagen att jag vägrade laga mat, det skulle ta för mycket tid från mig för jag ville spela. Så vi köpte hem pizzor att värma i ugnen och andra färdigrätter. Vi fyllde kylen med läsk och monster och vi köpte oss godis som skulle räcka en helg. Börjar ni förstå hur dedikerade vi är till tv-spel? Lucas var hemma också så han köpte vi färdiga pannkakor till. Oroa er inte, vid den tiden i hans liv åt han bara sådana, mina var för äckliga.

Jag blev klar med det spelet efter cirka 150 timmar tror jag, det kan ha varit 175 timmar också. Inte helt säker. Men då är jag inte ens klar med allt. Eller jo main story samt alla sidoquests är klara. Men man kunde leta efter små skogsinvånare. Men när man insåg att det finns 900 stycken på en map som är gigantisk, ja då tröttnar man.

Det kom ett spel till Zelda: Age of Calamity. Det är inte ett likadant spel, utan att hack-and-slash spel. Det spelet utspelar sig precis innan Breath of the wild, ja det är faktiskt det stora slaget som Link blir nedsövd i och sen vaknar upp och Breath of the wild. I det spelet går det ut på att man ska ha ihjäl så många fiender som möjligt. Man börjar en bana och så har man olika missions, och så vidare. Väldigt roligt tycker jag, och Lucas, vi har nämligen spelat om det ungefär tre gånger.

Detta nya nu då? Ja det heter Zelda: Tears of the kingdom. Det man ser av de olika trailers som lanserats är att det är mäktigt! Det utspelar sig efter breath of the wild i samma era och med samma karaktärer. Jag ska inte spoila, min man går nog inte med på det. Men jag är redan imponerad av spelet och då har jag bara spelat någon timme. Denna gång kan vi inte göra som sist, vi kan inte leva på skräpmat och spela hela dagarna under helgen. Nu har vi två barn som är beroende av oss. Nu låter detta kanske hårt mot Lucas för 6 år sen, men han älskade det! Spelen är nämligen open world. Det finns ett main mission men man kan välja att ta sig an det på olika vis. Eftersom jag och Jonas gjorde helt olika, gick Lucas mellan oss och tittade på hur jag gjorde, sen när Jonas var på samma ställe tittade han på hur han gjorde och så vidare. Han tyckte det var helkul!

Nu inväntar vi att barnen ska sova, sen kan vi spela ett par timmar ikväll. Lite synd att det är eurovision imorgon, det försvinner många speltimmar där, kanske kan jag sätta mig och spela handheld?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.