Hanna och hennes grabbar

Dagens måltider

Idag har jag testat ett av de nya recepten jag var sugen på. Och oj vilken överraskning! Det blev så gott och det kommer absolut göras fler gånger. Det recept jag testade idag var en linsgryta med kokosgrädde. Jag har typ aldrig testat linser så detta var verkligen en prövning. Receptet är från ICA och jag lägger med en länk i slutet av inlägget.

Jätteenkelt recept enligt mig. Jag valde att servera med ris till. Så jag följde helt enkelt bara receptet. Mikael åt inte så mycket, men han har knappt ätit idag alls, tror det är hans tänder som är på gång och det verkar vara ganska många samtidigt, stackarn! Så han har inte varit glad i mat det sista nu. Gabriel däremot åt för två små. Jösses vad han mumsade. Det är så roligt att se att han tycker om mat och att han visar att han vill ha mer. Han var så glad lilleman.

Jag gjorde helt efter receptet på fyra portioner, ändå blev det så pass mycket mat så att jag fick ihop två matlådor. Helt sjukt! Då tog ändå jag två gånger, kanske inte två fulla portioner, men ändå. Och så Jonas tog en portion och Gabriel två. Mikael fick en liten också ju. Så det blev enormt mycket mat.

Till middagen sen blev det köttfärssås. Det gjorde jag efter eget huvud. Men jag brukar ha lök, vitlök, tomatpuré, buljongtärningar, salt och peppar, samt grädde. Kryddar med chili och paprikapulver. Grabbarna fick makaroner, jag gjorde zucchinispagetti. Jag har en apparat från Tupperware där man kan göra olika grönsaker till skivor som sitter ihop som girlanger ungefär, men också som gör dom som spagetti. Så jag strimlade en zucchini till spagetti. Jag gör inget mer med zucchinin, den är godare om den är lite krispig och så blir den ju värmd av köttfärssåsen.

Så dagens måltider resulterade i fyra fräscha matlådor. Dessa lådor är ”mina”. Det är bara jag som äter med zucchini. Visst kan jag ge av linsgrytan till Gabriel, men det finns mer rester i kylen som måste ätas upp snarast. Så dom får börja med de andra grejerna.

Ska bli så roligt och se hur mycket matlådor jag kan göra under en vecka med vanlig matlagning. Vi kom ju på att om vi ska få vårt nya kök innan sommaren, ja då kommer vi nog behöva bunkra med matlådor. När vi väl river ut köket är det inte säkert vi har en spis på ett par dagar, då får de bli att värma mat i micron helt enkelt.

Receptet på linsgrytan har ni här: Linsgryta med kokosmjölk.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.