Hanna och hennes grabbar

Min morgon- och kvällsrutin

Ja jag är ju inte 20 år längre och rynkorna börjar dyka upp här och var i ansiktet. Jag skäms absolut inte för mina rynkor men jag vill ta hand om min hud. Så i detta inlägg kommer jag prata mycket om produkter jag använder, det är inget samarbete, men jag gör ju reklam för det jag använder samt i vilka butiker jag hittar produkterna.

Jag har alltid haft en torr hud, både i ansikte och på kroppen. Så jag har alltid köpt produkter mot torr hy. Jag har ju nämnt att jag använder mig av biotherm och trivs jättebra med dom produkterna. Det är främst i ansiktet jag har dessa, till kroppen har jag just nu annat. Det blir ju så, jag har fått lite present-kit med dusch och lotion, så då vill man ju använda upp det. Men sen har jag faktiskt även kört med apotekets egna varor när det kommer till dusch, schampo och balsam. Detta började jag med när Mikael var nyfödd. Man skulle ju inte ha parfymerat och då köpte jag dirket på apoteket på Ryhov. Och de funkade jättebra för mig. Nu har jag ju färgat håret igen så nu använder jag ju schampo och balsam som är för just färgat hår, samt färgbomber, men duschcreme kan jag tänka mig att köpa från apoteket igen.  Det man inte tänker på är ju att om man har en parfymerad duschkräm, kan de konkurrera med en eventuell parfym sen.

Men nu var det min morgon- och kvällsrutin ni skulle få veta mer om. Jag börjar alltid morgonen med mitt ansiktsvatten. Eftersom jag har en torr hy fick jag tipset från KICKS att skippa rengöringen på morgonen. På natten sover man ju och är inte ute och möter allt som vi har i luften på samma sätt, så därför kan man både spara på rengöringsprodukten samt på hyn. Vatten torkar ju ut så att minska en vända med vatten var bara nyttigt enligt personalen. Så jag börjar med ansiktsvattnet. Biotherm Biosource Softening Toner som är ett återfuktande ansiktsvatten. Jag får känslan av renhet och att det blir det första lagret som förbereder min hud för dagens alla utmaningar. Det känns verkligen konstigt att inte tvätta med tvättkräm först, men det är ren vana. Från det att jag började använda särskilda produkter i ansiktet, har man ju alltid hört att man ska rengöra först. Så det är en konstig känsla att inte göra det, men det fungerar jättebra för mig ändå.

 

 

Medan de får torka in, brukar jag sätta i mina linser eller borsta tänderna beroende på vilken tid på morgonen det är. Ibland har jag tur att få göra mig iordning innan barnen är uppe, ibland är jag för trött och gör det efter att de gått upp. Eftersom jag har tandborste på två våningar, så kan det bli att jag ibland borstar tänderna med barnen på den andra toaletten.  Efter det använder jag en ögonkräm – Biotherm Aquasource Eye Cream. Den kyler runt ögonen och slätar ut mina små kråkfötter som börjat synas. Dessutom är den lämplig för oss med just torr hy. Här ska man tänka på att man ”duttar” försiktigt med fingrarna, helst bara ringfingret. Ringfingret är vårt svagaste finger och hyn är känslig runt ögat, för att inte tala om att vi inte ha något skelett precis under ögat, det slutar ju lite längre ner. Därför kan man tänka att man ska dutta ögonkrämen på kanten av skelettet runt ögat. Då är det mindre risk att trycka för hårt mot det känsliga området.

 

 

Nu till sommaren kortar jag ner min hudvård ett steg. Så direkt efter ögonkrämen går jag på min dagkräm – Biotherm Blue Therapy Uplift Rich. Den här krämen är fantastisk! Den är så mjuk och len och man behöver inte alls mycket. Jag tog för mycket i början och då la den sig som ett lager utanpå huden. Nu har jag hittat den mängd som passar mig. Den smälter snabbt in och återfuktar min hy varje dag. Den är så fantastisk helt enkelt.

 

Under de mörkaste månaderna på året använder jag ett serum – Biotherm Aquasource Deep Serum. Detta tar jag då innan ögonkrämen. Men nu till sommaren låter jag den vara. Då räcker det med fukten från min dagkräm. Självklart kan man använda den året om och jag tar den faktiskt ibland även under den ljusa delen av månaden. Men jag använder den inte lika mycket. Max någon gång i veckan skulle jag tro men det beror helt på hur jag känns i huden.

 

 

 

 

Till natten gör jag nästan likadant. Men istället för att börja med ansiktsvatten, börjar jag med Biotherm Biosource Softening Foaming Cleanser.

En mjuk rengöring som är så lätt att använda. Den blir som ett litet skum på huden som jag tvättar av mig med. Sen bara ljummet vatten. Jag gillar verkligen den här. Redan efter att ha tvättat mig med denna på kvällen känner jag mig så otroligt ren och verkligen mjuk i huden. Jag som har testat lite olika upplever att jag blir mjukare i hyn direkt, medan jag känt med andra produkter att jag nästan blir lite torr. Känns som att kinderna är fnasiga och torra, men inte med denna.

 

Direkt efter den tar jag ansiktsvatten och sen ögonkräm. Jag avslutar med Biotherm Blue Therapy Night Cream. Jag tar ytterst lite för det behövs inte mycket för att känna att den gör det den ska. Jag sitter här hemma nu och känner hur len min hy är. Nattkrämen är ju fetare än dagkrämen så fastän den sjunker in, känns det ändå lite som att den lägger sig utanpå huden. Och det är ju för att den skyddar och reparerar huden på ett annat sätt än vad en dagkräm gör. Många använder samma kräm på dag och natt. Men tänk på att huden, precis som vi människor, behöver återhämtning. Att använda en kräm som är anpassad för natten, gör att din hud ser fräschare ut. Använder du en dagkräm på natten så innehåller den beståndsdelar som skyddar, istället för återuppbygger. Det blir inte helt rätt. Men jag vet att det är många som använder samma kräm och det är inget fel med det, mer än att huden återhämtar sig långsammare än den borde.

Ja så ser min rutin ut för morgon och kväll. Ibland lägger jag en ansiktsmask. Jag har varit slarvig med det nu så jag måste ta tag i det. En rengöring på djupet helt enkelt. Därför har jag beställt två olika masker, dock har jag valt att testa dessa från apoteket. Dels för att jag vet att jag kommer slarva med  detta, men också för att testa lite olika. Så jag har beställt en som rengör på djupet, och en som återfuktar. Det ska bli spännande att testa dessa.

Har ni någon speciell rutin på morgonen eller kvällen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.