Hanna och hennes grabbar

Påskafton

Åh vad jag har älskat vädret idag! Plusgrader hela dagen och familjen tog sig ut på en promenad. Idag testade vi apoteksparken. Där har Gabriel inte fått leka ännu. Mikael somnade återigen i vagnen så han sov gott medan Gabriel fick både gunga och springa till rutschkanan. Här behöver man inte klättra uppför någon stege till kanan, man kan gå på ett trädäck, man ser det i bakgrunden på bilden. Så idag har Gabriel lärt sig att springa där fram och tillbaka. Han börjar bli stabilare på att hålla sig sittande i kanan utan att vi håller i honom, men han har inte förstått det ännu så vi testar oss fram tills han inser hur det ligger till.

Efter en stund i lekparken gick vi vidare och pratade om allt möjligt. Älskar när vi är ute och går och pratar med varandra. När vi sitter inomhus blir det lätt att vi sitter på varsin våning (det gör vi just nu) eller att vi sitter med telefonerna när barnen sover. Men när vi är utomhus så blir det att vi pratar istället och då kan det handla om vad som helst. Idag blev det lite funderingar kring köket och om semestern.

Efter lekparken blev det en snabb men kort promenad till Willys. Först tänkte vi äta lunch ute men vi insåg att det är meningslöst. Så vi köpte med oss sallad från Willys. De har tagit fram sin salladsbar igen och det är ju så himla gott! Så när vi kom hem fick barnen korvstroganoff och ris, medan vi mumsade väldigt god sallad. Jag var så hungrig så jag glömde ta bild. Men jag brukar ta mixen av ruccolasallad och babyspenat tillsammans med kyckling. Jag väljer alltid en mix av hackad tomat och persilja och till det fetaost och avokado. Idag lyxade jag till det med chilipasta också, annars brukar jag skippa den eller ta den som inte är dränkt i chilisås.

Sen har vi ärligt talat inte gjort något och för en gångs skull blev jag inte stressad. Mikael var vaken så vi slötittade på ett avsnitt av CSI:NY. Senare åt vi middag och när barnen lagt sig tittade vi på två avsnitt till. Och här sitter jag nu, skriver dubbla inlägg om påsken. Men nu är jag trött. Imorgon är det söndag. Den blir definitivt annorlunda mot denna. Vi har mängder av tvätt och vi ska byta sängkläder i Lucas säng. Sen ska vi hämta honom, vi brukar egentligen lämna men eftersom hans pappa kör genom stan hem från jobbet så bytte vi denna gång. Jag ska försöka hinna plantera om mina paprikor också, de har vuxit så det knakar. Så imorgon händer det äntligen lite grejer så man slipper gå och slappa hela tiden. Jag blir otroligt slö av det faktiskt. Plus att man äter så mycket mer sötsaker när man bara drar fötterna efter sig. I alla fall jag.

 

Har ni haft en trevlig påskafton?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.