Hanna och hennes grabbar

Vår lilla sjukling

Att idag har det inte varit lätt att vara Mikael! Han är sjuk stackarn. 

Han har varit gnällig i ett par dagar nu, jag har tagit tempen på honom men det har inte varit något, idag däremot så anlände febern. 

Jag skulle träna vid lunch idag, och innan jag åkte så hade vi lagt Mikael igen. Han bara gnällde och ville  bara mysa. Det är såklart underbart att han vill det, men det var något som inte stämde. Under tiden som jag tränade vaknade han igen och när jag kom hem, hade Jonas åkt till jobbet. Det var mormor som var här och även med henne gnällde han. Jag tyckte han kändes varm så jag gav honom flytande alvedon. Ville inte krångla av honom blöjan för att ta temp och ge sup eftersom han var så tagen. Sen satte jag mig i fåtöljen och när alvedonen kickade in, ja då la han sig till rätta på mig. Det är något han inte gjort sen han var kanske 4 månader…

Med andra ord förstod jag ganska snabbt att han garanterat har feber. Han till och med somnade på mig och det var så mysigt, om det inte var för att han var så varm. Men jag njöt av att ha honom så nära mig ändå. 

Tyvärr fick jag väcka honom då mormor av gammal vana låste dörren när hon gick och Lucas har ingen nyckel. En gång hade han en men den har han tappat, troligtvis i Västervik förra sommaren. Hur som helst, jag försökte ta mig upp utan att väcka Mikael men det gick inte. Så jag sprang ner och låste upp och sen myste jag med Mikael igen. Han somnade inte om men han låg och höll om mig länge. Till slut insåg jag att han måste få något att äta så jag bytte blöja och tog tempen. 39,2 fast det gått två timmar sen han fick alvedonen! Så denna pojk är verkligen inte pigg. Men välling och sen somnade han gott i sängen. 

 

I tre timmar sov han innan jag gick upp och då var han vaken. Han var mycket lugnare men glad att se mig. Så lite middag och sen orkade han busa lite med Gabriel. Jag plockade upp honom strax innan klockan 18 och redan 19.30 hamnade han i säng igen. Han sov innan jag ens hunnit ut ur hans rum kan jag säga. Då hade han 39,5 i temp och det blev en sup alvedon. När han vaknar så blir det att ge honom välling och sen hoppas jag att han sover gott större delen av natten. 

Min tanke är att det är tänder på gång. Han har varit gnällig ett tag och vad vi än gjort så har det varit besvärligt för honom. Så jag misstänker att nu är tänderna på gång helt enkelt. Eller så är han helt enkelt sju. Vi har en tid till BHV med honom på onsdag men det blir till att avboka den. Skulle han mot alla odds bli av med febern till imorgon, kommer han ändå vara sliten efter denna pärs.

 

Mitt hjärta blöder alltid när barnen är sjuka. Så jag hoppas innerligt att detta går över snabbt. Imorgon blir det i alla fall ingen öppna förskolan utan om vädret tillåter så kommer det bli en promenad för att fylla lungorna med härlig frisk luft.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.