Hanna och hennes grabbar

Kaos i köksplaneringen

Idag kom mina föräldrar och vi skulle mäta vårt kök en sista gång innan vi åker till IKEA för att planera köket på riktigt med dom där. Vi har ju redan vår plan klar, men vi behöver ju ändå åka dit, planera med dom och sen beställa rätt. Man kan väl enkelt säga att det inte gick smidigt idag.

Min far är väldigt hetsig, och jag likaså. Men för en gångs skull upplever jag att pappa inte hade koll och skällde på mig helt i onödan. Jag har fortfarande inga bilder, jag vill ta bilderna när köket är tömt på allting som står där, så ni verkligen får se skillnaden på före och efter. Men den vägg som som täcks helt med skåp och sådant, den måste vi mäta ordentligt då vi ska ha långa köksbänkar där. Vi började mäta ut för spis och fläkt. När vi mätte hela väggen så visade den sig vara typ 4198mm. Men programmet ville sätta 4200mm exakt. Pappa frågade då om jag hade en passbit, japp sa jag. Ja då är det den svarade han. Jag ska kanske tillägga här att vi har redan lagt till alla mått en gång, inrett allting och sen lägger vi nya mått. Så det är säkert det som gör det. Men när jag tagit bort passbiten så blev det fortfarande inte rätt. Men då sa Jonas och jag typ att vi har mätt att det ska bli så här, men programmet säger så här. När vi ska gå vidare så säger min far att det är ju dumt att ha högskåp med ugn och micro i ett hörn av köket. Jaha? svarade jag undrande för det har han inte sagt tidigare. Då har vi ändå pratat om vårt kök ganska många gånger nu och visat hur det ska se ut. Nu, när allting är i princip klart, ja då är det fel. Och jag fattade inte vad han menade. Han sa att det är ju dumt att ha ugn/micro intill väggen. Men jag fattar verkligen inte varför. Enligt han kommer det stänka. Jag förstår verkligen inte hur det ska stänkas från en stängd ugn eller micro? När man lyfter ut maten så stänker det väl inte heller, eller? Inte vad jag märkt i alla fall. Men enligt pappa så stänker det och väggen kommer bli jätteful. Men vi har ju inte skåpet helt intill väggen, det var nästan 1dm mellan för att kunna öppna skåp och sådant ordentligt. Så mat, som inte stänker i ugnen, ska alltså stänka 1dm för att förstöra väggen. Så jag började bli irriterad för jag förstod inte, men jag var inte arg, utan sa bara att vi flyttade ju skåpet från ett annat ställe för att det skulle vara smidigare, men icke.

Så det slutar med att pappa tycker jag är en envis idiot som inte fattar och går iväg, medan jag sitter där och fattar ingenting. Så jag går, skiter i allting och sen får mamma upp pappa igen. Men jag går inte ner. Jag lägger ner allting. Jag orkar inte. Detta är inte första gången det händer. Pappa har en förmåga att bli förbannad, när han inte fattar. Jag märkte när vi satt hemma hos dom i fredags och diskuterade dörrar, att han inte förstod vad jag menade, och när jag sa att vi inte prata samma sak, då blir han irriterad. Även mamma sa att nej nu fattar inte du, till pappa och han blir bara mer irriterad. Pappa kan aldrig ha fel, förstår ni?

Så det slutade med att jag satt i sovrummet och grät för att det ska vara så besvärligt. Medan Jonas mätte med hjälp av pappa. Jag har ingen aning om vad de har mätt för det var ju inte det enda vi skulle göra. Vi har ju några smågrejer som vi måste komma förbi och vi skulle diskutera smidigaste sättet med pappa. Men det blev inte gjort. Och jag känner rent instinktivt att jag skiter i det. Ska jag välja mellan att må dåligt i flera veckor nu av mätningar, slita ut kök, lägga golv, sätta ny belysning och måla, för att sen montera in det nya köket, eller att inte få något nytt kök, ja då väljer jag att ha kvar det gamla. Jag orkar inte. jag vet att vårt nuvarande kök kommer fortsätta gå mig på nerverna, men ärligt talat hellre de än att fightas med min far om vad som är bäst i mitt egna kök.

Jonas skulle dock kolla med en polare om han kan hjälpa oss, han verkar vara lite händig. Så förhoppningsvis kanske han kan hjälpa till, men drömmen om ett nytt kök är stendöd. Jag har bokat en tid på fredag när vi ska till IKEA, men jag ser inte fram emot den alls. Jag ser ingen mening med att fortsätta för vi kommer aldrig få ihop det.

Senare under kvällen sa Jonas, precis som jag trodde, att pappa fattade inte. Någonstans i hans huvud så ser han spisen där vi ska ha skåpet med ugn och micro. Eller så ser blandar han ihop spisen med något av det andra. Därför ser han inte vad jag menar, han har inte gjort ritningen själv.

Så min dag har varit kaos. Köksdrömmarna är borta. All ork och energi försvann. Trevlig dag typ.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.