Hanna och hennes grabbar

Hur gick det på IKEA?

God kväll,

igår var vi som bekant på IKEA. Vi åkte på morgonen och hade med oss våra egna ritningar. Vi hade inte bokat någon tid med någon utan detta var mer ett sätt för oss att kolla vad som finns och så vidare. Jag har tyvärr inga bilder till er. Så jag ska försöka skriva ner istället vad vi valt och så vidare, av det som kanske är intressant.

Vi började med att titta på det kök som är uppbyggt med just de färger vi vill ha. Vi valde nämligen färgen direkt när vi såg det här köket – fronten heter BODARP och färgen är grågrön. Alltså den är så snygg! En matt, slät front. I det uppbyggda köket har de använt denna front nertill på skåpen, upptill har de använt en annan front som jag inte minns namnet på för vi vill inte ha den. Men den är ekfärgad. Alltså den är jättefin men den har ingen slät yta, man både ser och känner ytan. I mitt huvud känner jag hur man fastnar med trasor och liknande när man ska torka rent och sådär. Så den gick bort direkt. Vi skrev istället ner en annan – askersund. Det är en mer askfärgad front som är helt slät.

Vi valde en bänk som vi redan har valt bort igen för den blir på tok för dyr. Först tänkte vi att vi skulle ha en bänk i keramik med tanke på att barnen kommer ju börja härja när de blir större. Men sen valde vi ändå en i laminat, priset på dom är 30 000kr skillnad…. Men båda är svarta så det blir kanon. Vi hann välja alla vitvaror, dvs ugn och mikro, spishäll och fläkt samt kyl och frys. De två sistnämnda var de som vi velade på mest. De har en jättepjäs som jag var sugen på. Istället för att ställa kyl och frys bredvid varandra som två separata enheter, är detta en enda stor där du kan öppna kylskåpet i två dörrar och sen under dessa är det två lådor som är frys. Men när vi såg hur frysen var utformad så vände jag direkt. Istället valde vi en hel kyl och en hel frys. Idag har vi två delade skåp, övre halvan är kyl och undre är frys. Den sista vitvaran var diskmaskin. Den valde vi också, likaså vilken diskho vi vill ha, samt blandare. Dessutom valde  vi handtag. Jag måste säga att det gick så smidigt! Vi var överens om precis allting.

När vi var klara med allt det, efter knappt 1,5 timme, gick vi till barnavdelningen. Vi plockade med oss två pottor och sen i kassan tog vi två paket uppladdningsbara batterier. Sen var vi klara. Tror aldrig det blivit så billigt tidigare…

Väl hemma upptäckte jag ganska snabbt att den andra fronten askersund, absolut inte kommer fungera. Så hela köket kommer vara i samma färg. Jag tror vi är klara med hur vi vill bygga upp det, nu ska vi bara få alla mått exakt mätta så det blir helt rätt. Sen ska vi beställa alltsammans. Vidare har vi att köpa kakel, golv och tapet/färg. Vi vet inte vad det kan bli ännu.

Har ni renoverat något stort? Hur gick det för er? Var ni överens eller fick ni kompromissa?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.