Hanna och hennes grabbar

Funderingar kring kök

Okej, min syster var här tidigare idag och det blev mycket snack om vårt kök. Jag har fortfarande inga bilder, men jag ska se om jag kan ta det snart. Ni kan ju få se hur det ser ut nu liksom.

Hur som helst, vi visade upp var allting skulle vara, och hon var inne på samma tanke som oss med vissa grejer och avfärdade om också när vi förklarade hur vi tänkte. Vi vände och vred på det och vi kom nog fram till att den lösningen vi har, det är den som blir bäst. Men… med den nya layouten så får vi inte rum med ett köksbord. Egentligen gör detta ingenting, vi har ett stort matsalsbord där hela familjen får plats. Men jag och syrran tänker likadant, vi har en stor familj (våra föräldrar, syrrans familj är fem personer plus tonåringarnas respektive, brorsans familj består av sex personer), var ska alla få rum när vi har kalas? Men man ska ju inte tänka så. Man kan ju inte ha massor av bord och sittplatser för att vi ska få rum vid kalas. Vi ska ju möblera för att vi ska få rum. Och nu vill vi ha mer förvaring och då får vi slopa bordet.

Sen är det ju känslan också. Jag tror att vårt nuvarande bord är strax över metern brett. Kanske 120cm men det är max. Om vi plockar bort det så blir det ju helt tomt i köket, eller hur? Men jag måste ju också lägga till tanken att det kommer tillkomma skåp vid en vägg som det inte finns vid idag, så det blir ändå inte helt tomt. Det slutade i alla fall med att vi kom till tanken att man kan ju ha ett barbord mot fönstret. Det står inte mitt i rummet och tar upp plats, men det blir ändå snyggt liksom.

Vi diskuterade även väggar och golv. Jag vill ju gärna ha något trälaminat som vi gjort i barnens rum. Absolut inte plastmatta som det är nu. Mina föräldrar har någon form av klinker och det gillar jag inte. Känns som att jag skrapar sönder det varenda gång jag reser mig från stolen. Det hade varit enormt roligt att välja en mönstrad tapet i köket. En ljus tapet som lyser upp bland allt det mörka. Men det blir inte roligt ändå. Den kommer inte komma fram helt rätt. De väggar som ska tapetseras är väggen där vi har våra fönster, och det är inte mycket vägg. Det blir knappt en tapetbredd på var sida. Sen är det ju över fönstret med då. Sen kommer vi till väggen där den kommer synas mest, men det är ju bara halva övre väggen för nertill är det skåp. Och det är halva väggen även på bredden också eftersom det är där vi kommer placera vår nya kyl och frys. Och man ser inte tapeten förrän man kommer in i köket förbi kyl och frys, så den kommer ju inte synas. Det blir lite tapet över kyl och frys och sen är det en dörr. Det kommer bli tapet i ett tomt hörn och lite över en dörr, sen är det inte mer. Det kommer med andra ord räcka med en rulle, beroende på mönsterpassningen. Men det kommer inte bli bra. Jag hade kunnat tänka mig att det hade varit snyggt som en fondvägg. Men eftersom det inte finns någon sådan blir det inte bra. Så vi kommer få köra på enfärgat. Så ska man gå för vad vi kommer ha på kaklet, eller ska man ta någon annan diskret färg? Ska man ta ljust grå för att framhäva det gröna i skåpsfronterna, eller blir det för grönt? Det är den nivån vi är och diskuterar på nu…

På förmiddagen idag var vi även ute hos mina föräldrar. Vi klämde och kände på deras lådor, hur ser det ut med låda i låda? Vad får man plats med? Lite sådant tänkte vi på och jag fick lite tankar och idéer faktiskt.

Hur har er lördag varit?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.