Hanna och hennes grabbar

Så trött på kvällarna

Alltså både igår och i förrgår var jag totalt väck. Jag var helt dränerad och orkade ingenting. Jag förstår verkligen inte. Är jag så trött i kroppen av att ta så stort ansvar här hemma själv när Jonas numera jobbar tvåskift? Jag tycker inte att jag gör mer, men det kanske jag gör. Jag är i alla fall helt slut på kvällen. Det känns ändå inte som att jag tar mer ansvar, men jag vet inte.

Jonas har jobbat natt i princip hela tiden sen vi träffades, 2015. Han jobbade 5-skift under tre månader när hans arbetsplats ville starta upp de, men de fick inte riktigt som de ville. Så han fick gå tillbaka till ständig natt och allt var frid och fröjd. Ett tag testade han på att vara chef och jobbade då ständig dag, men de gav aldrig honom en riktig upplärning så han fick ju aldrig lära sig vad det var han skulle göra. Om han gjorde sin uppgift så kom någon mitt i och sa att det hade de redan gjort eller saker har blivit ändrat så jag hjälper dig att göra en ny osv. Han fick aldrig chansen liksom. Nu jobbar han 2-skift och vi var inte jätteglada över det. Han vill inte jobba 2-skift, jag vill inte att han jobbar det heller. Visst jag har honom hemma på nätterna så vi kan hjälpas åt då, men nästa vecka drar han exempelvis redan kl 05.20 eller något sådant. Så jag är själv med alla tre grabbarna. Men det funkar, vi ska inte klaga. Denna vecka har han ju hjälpt mig på morgonen, men då är jag själv på kvällen, alltid är det något.

Hur som helst, jag tror inte jag har mer ansvar nu. Innan var jag alltid själv på förmiddagarna. Ibland hjälpte han till direkt när han kom hem för då gick alla barn upp, ibland sov han redan när de vaknade. Sen var jag ensam fram till kl 14.30 ungefär innan han hade vaknat till och kom ner. Nu nästa vecka är jag ju själv från 05.20 till 14.30 eller vad det nu är, så det är ju samma tid. Denna vecka är jag däremot själv från 12.40-23.30. Men jag tycker inte det är något tyngre. Det gör jag inte. Jag lagar lika mycket mat, jag tar lika många promenader och så vidare. Men jag är så fruktansvärt trött vissa kvällar. All energi blir totalt dränerad.

I onsdags gjorde jag ingenting. Eller jo jag var ju först och handlade och sen var vi ute alla fyra, för att sen på kvällen vara ute med mormor och de minsta en gång till. Sen var jag totalt slut. Och samma sak igår torsdag. Vi åkte och handlade med barnen på morgonen och sen tog jag det lugnt för jag skulle träna på kvällen. Jag var supertaggad för träning, men när jag kom dit så kände jag mig så ur form. Jag orkade knappt göra frivändningar, så sliten!

Så jag badade faktiskt inte smågrabbarna, vi får ta det ikväll. Det var precis att jag orkade spela med Lucas.

Men idag blir det att åka till Jönköping. Jonas är ju ledig idag eftersom han jobbat eftermiddag i veckan. Så Lucas ska strax gå till skolan och vi ska göra oss klara för att bege oss till Jönköping vid ungefär klockan 9. Mormor kommer och är med smågrabbarna här hemma medan vi ska kolla på kök. Det ska bli så spännande! Vi har inte bokat tid eller något, bara ska kolla olika alternativ till vårt kök. vi har redan bestämt vilken färg vi ska ha på våra skåp, men vi har inte bestämt handtag, bänk eller vad vi ska ha i lådorna. Vi har gjort en ritning men den kan ändras för vi ska även kolla på vitvaror och eftersom vi velar på vad vi ska ha för kyl och frys, kan det bli lite justeringar.

Enligt ritningen så har vi ju lite lådor och sådant att fylla, och det ska vi också kolla på, ska vi ha avdelare i lådorna, var ska vi ha belysning? Vilka lådor ska innehålla bestick/bakgrejer och ska vi ha tallrikar i lådor eller överskåpen? Sådana saker ska vi kolla på.

När vi gjort allt det ska vi in på Asecs tänker jag. Dels ska vi nog äta lunch där inne, men jag vill även kolla lite kläder. Det finns ju större utbud där än här hemma i butikerna, så kanske jag kan hitta någon tröja eller något. Jag har ju bara mina munkjackor som jag går i, vill gärna ha något som gör att jag är lite finklädd, kanske någon kofta eller något sådant.

Det blir garanterat Elgiganten när vi ändå är där, jag hatar personalen här hemma i vår butik så jag sätter inte min fot där. Sen får vi se om vi hinner något mer. Köket är prio ett i alla fall. Vi både har och inte har tidspress. Lucas har pappahelg igen, vi har bytt helg, så han ska köras dit. Vi har en backup i och med morfar, men det hade varit skönt att komma hem i vettig tid också. Vet ju att mamma kommer ha det tufft med smågrabbarna, vill nästan plocka med mig en av dom för att det är så mycket att ha båda.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.